Aanvallend Visma | Lease a Bike afgeschminkt in Catalonië: 'Je krijgt niet altijd waar je naar streeft' Wielrennen
Wielrennen

Aanvallend Visma | Lease a Bike afgeschminkt in Catalonië: 'Je krijgt niet altijd waar je naar streeft'

Aanvallend Visma | Lease a Bike afgeschminkt in Catalonië: 'Je krijgt niet altijd waar je naar streeft'

In de schaduw van de onemanshow van Tadej Pogacar waren er veel verhalen in de Ronde van Catalonië, deze week. Uiteraard kijken we daarbij met extra interesse naar Visma | Lease a Bike. De beste rondeploeg van 2023 reed resultaat-technisch een tamelijk onopvallende ronde. Zaterdagmiddag zagen we oude rotten Steven Kruijswijk en Robert Gesink nog excelleren op kop van de elitegroep, maar de vijftiende plek van Sepp Kuss was erg teleurstellend. Zondag rolde alleen Attila Valter bij de besten over de meet.

In de koninginnenrit van zaterdag werd dus wel - en niet voor het eerst deze ronde - een aanval op poten gezet, maar de kopman uit de Verenigde Staten had de benen niet om de boel een vervolg te geven. Ook schaduwkopman Cian Uijtdebroeks kwam eigenlijk niet in het stuk voor. Het zorgt voor berusting en nederigheid binnen de Nederlandse ploeg, die geen renner in de top tien van het algemeen klassement meer had na de zesde etappe. 'We hadden natuurlijk op meer gehoopt. Ons doel voordat de etappe begon was om samen met Sepp en Cian hogerop te komen in het algemeen klassement', aldus ploegleider Marc Reef.

De Nederlandse coach moet echter toegeven dat zijn kopmannen niet op de afspraak waren. 'We hadden er vertrouwen in, maar helaas bleken ze zaterdag niet over goede benen te beschikken. Sepp hergroepeerde zich nog goed op de slotklim, maar de energietank was leeg. We zijn ervoor gegaan, maar het is ons niet gelukt. Dit resultaat was het hoogst haalbare. Dat moeten we accepteren. Ook zondag staat ons een zware slotrit in Barcelona te wachten. Steven maakte vandaag een goede indruk. Bovendien heeft Attila in het verleden bewezen dat de beklimming van de Montjuïc hem goed ligt. We zullen zien wat daar nog mogelijk is voor ons', klonk het toen.

Valter finisht bij de voorsten, Visma | Lease a Bike niet tevreden

Op zondag was het inderdaad Valter die bij de voorste groep finishte, al deed de Hongaar dat niet in de sprint voor de winst, maar als twaalfde. Reef trekt z'n conclusies over de Spaanse week: 'Deze wedstrijd is niet helemaal verlopen zoals we het vooraf voor ogen hadden. De strijdlust van de mannen valt echter wel te prijzen. Als het een keertje allemaal net niet op zijn plek valt, is het wel belangrijk dat er karakter wordt getoond. En dat hebben we deze week wel teruggezien. Je krijgt niet altijd waar je naar streeft. Zo gaat het nu eenmaal in zijn werk. Nu is voor de mannen die hier aan de start stonden zaak om goed te herstellen en zich te richten op de komende doelen, want die volgen al weer snel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws