Adam Yates staat op 31-jarige leeftijd nog voor iets nieuws: Brit gaat voor primeurtje in Zwitserland-tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates staat op 31-jarige leeftijd nog voor iets nieuws: Brit gaat voor primeurtje in Zwitserland-tijdrit

Adam Yates staat op 31-jarige leeftijd nog voor iets nieuws: Brit gaat voor primeurtje in Zwitserland-tijdrit

Adam Yates is op z'n zachtst gezegd lekker bezig in de Ronde van Zwitserland. Ook op de voorlaatste dag was hij weer bij de pinken en mocht hij zich uiteindelijk zelfs de dagwinnaar noemen, nadat meesterknecht c.q. schaduwkopman Joao Almeida hem de overwinning 'schonk'. Met nog één rit te gaan lijkt de eindzege de Brit van UAE Team Emirates niet meer te kunnen ontgaan.

'Het laat zien wat voor een geweldig persoon hij is', stelde de Brit in het flash interview vol lof omtrent zijn Portugese ploegmakker. Net als op vrijdag kwam ook Almeida weer van goeden huize. Het Zwitserse tijdverschil tussen de twee beoogde Tadej Pogacar-knechten in de Tour de France bedraagt voorafgaand aan de klimtijdrit op zondag 31 seconden. 'Persoonlijk verwacht ik dat Joao mij zeker op een minuut gaat rijden', voorspelde de tweelingbroer van Simon alvast dat hij zondagmiddag niet meer in het geel zou staan.

'Ga er maar vanuit dat je hem in deze leiderstrui gaat zien. Hij heeft laten zien hoe sterk hij is in de afgelopen dagen. Als hij alleen is in de tijdrit, dan gaat hij vliegen', ging Yates op evenzo lovende wijze verder over Almeida, die volgens hem ook een bijzonder aardige gozer is.

'Hij is een heel aardig persoon. Toen we samen wegreden, vroeg hij aan mij wat we gingen doen. Ik vroeg of ik mocht winnen en hij zei direct dat het goed was. Het toont wat voor een geweldig persoon hij is. Hij is een puike ploegmaat. Zelf was-ie ook dik in orde, dus had hij evengoed zelf kunnen winnen. Credits naar hem daarvoor.'

Yates gaat voor nieuwigheidje in tijdrit

Op de persconferentie na afloop reageerde Yates uitgebreider op zijn overwinning. 'Het gaat tot dusver geweldig in deze Ronde van Zwitserland', concludeerde de renner, die ook zijn vriendin en hond aan zijn zijde had na zijn overwinning. 'Uiteraard kunnen ze er niet altijd bij zijn, dus ik geniet er wel van dat ik ze hier bij me heb.'

Lees verder onder de foto.

'Het was een heel intense rit, waarin INEOS Grenadiers het heft vroeg in handen nam. Daardoor konden wij mooi achterover leunen en kijken wat er zou gebeuren', vervolgde hij. 'Nu volgt de tijdrit, wat wel een speciale is: het zal de eerste keer zijn dat ik in een wedstrijd van fiets ga wisselen. Dus dat is weer iets nieuws', merkte hij enigszins droogjes op.

'Ik verwacht sowieso een zware tijdrit. Het is niet heel steil, maar nog steeds is het erg lastig. De conditie is goed en ik richt mij er vooral op dat ikzelf een goede prestatie neerzet', besluit Yates.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws