Adriá verrast Valgren in door hittegolf extreem ingekorte etappe La Route d'Occitanie Wielrennen
Wielrennen

Adriá verrast Valgren in door hittegolf extreem ingekorte etappe La Route d'Occitanie

Adriá verrast Valgren in door hittegolf extreem ingekorte etappe La Route d'Occitanie

Roger Adriá heeft de opvallende tweede etappe in La Route d'Occitanie gewonnen. In een door de extreme hitte flink ingekorte rit, was het finish heuvelop Roquefort-sur-Soulzon. Adriá was daarin sneller dan Michael Valgren.

Oorspronkelijk stond er een lastige etappe van 154,6 kilometer gepland, maar de organisatie besloot om daar 120 kilometer vanaf te doen. De extreme temperaturen - tot bijna 40 graden in het zuiden van Frankrijk - zorgde voor een late start (14.45 uur) in Belmont-sur-Rance. Vanuit daar was het slechts 34,3 kilometer koers richting de meet.

Terpstra rijdt lang voorop

In de etappe was er logischerwijs niet veel tijd en ruimte voor een kopgroep, al probeerde Niki Terpstra namens TotalEnergies wel weg te springen. De Nederlander maakte er een tijdrit van en had na tien kilometer koer een voorsprong van vijftig seconden op het peloton. Jasper Levi Pahlke (Bike Aid) en Tristan Delacroix (Nice Metropole) probeerden erbij te komen, maar slaagden niet in die missie.

Terpstra was ontketend en had met nog twintig kilometer te gaan een dikke minuut bij elkaar. In het peloton reed Equipo Kern Pharma op kop en logischerwijs liep de voorsprong van Terpstra richting de laatste tien kilometer wat terug. Terwijl er aan de voorkant van het peloton hard werd gevallen (met onder meer Nairo Quintana daarbij) verdedigde de Nederlander aan de leiding nog 35 tellen.

Sprint heuvelop na ultrakorte etappe

Toen het verschil overbrugbaar was, waren het Ben Healy (EF) en Morné Van Niekerk (St Michel-Auber) die de oversteek waagden. Er werd nog meer aangevallen, maar door het strakke tempo van Movistar was alles op vijf kilometer van de meet terug bijeen. In een soort criterium werd het na drie kwartier koers al knallen richting de finish, die heuvelop lag.

Go Sport - Roubaix Lille Métropole trok de boel richting de laatste twee kilometer op een lint, en ook Movistar en Uno-X zaten scherp voorin. Sprinters zoals Arnaud Démare en Max Kanter zaten nog keurig voorin, maar was de finish voor hen niet te lastig in de laatset 400 meter? Ja, zo bleek. Het waren mannen zoals Michael Valgren (EF) die in de sprint streden om de winst, maar de Deen werd afgetroefd door de sterke Adriá

Uitslag etappe 2 La Route d'Occitanie 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws