Adrie van der Poel wijt blessure Mathieu niet aan programma: 'Dat soort dingen spelen niet mee' Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel wijt blessure Mathieu niet aan programma: 'Dat soort dingen spelen niet mee'

Adrie van der Poel wijt blessure Mathieu niet aan programma: 'Dat soort dingen spelen niet mee'

Adrie van der Poel geeft in gesprek met BN De Stem eerlijk toe dat hij deze cross-winter niet zo genoten heeft van het veldrijden als anders. Zijn zoon Mathieu van der Poel deed slechts twee crossen mee, alvorens bekend werd dat hij nodig moet herstellen van een slepende rugblessure. Het haalde volgens vader Adrie de angel uit de cross.

'Ik moet zeggen dat ik meer genoten heb van de crossen met Wout van Aert dan die zonder Wout. Jammer dat Mathieu niet met hem heeft kunnen wedijveren', zo wijst Van der Poel in het interview op de dominatie van Van Aert, die ook slechts een korte periode van het seizoen in actie kwam. De Belg van Jumbo-Visma kiest voor de weg en de cross moest louter dienen als training. Het WK in Amerika rijdt hij dan ook niet.

Adrie van der Poel over de rugblessure van Mathieu

Van der Poel zal daar ook niet bij zijn, maar dat komt door de rug. Vader Adrie heeft weinig nieuws te melden als het over de blessure van Mathieu gaat. 'Hij wil eerst dat die rug in orde is. Eerder begint hij niet met fietsen.' Of de rugblessure voortkwam uit het drukke programma met mountainbiken, wegwielrennen en veldrijden? Van der Poel senior wil er niets van weten. 'Als je de echte oorzaak weet, dan weet je ook dat dat soort dingen niet meespelen.'

Volgens Adrie zijn de valpartijen in de afgelopen jaren veel meer funest geweest voor de rug dan de combinatie van drie disciplines. 'Iedereen heeft er een mening over: ‘Hij doet te veel, hij doet te weinig.’ Je moet ook kijken naar wat voor soort valpartijen hij de laatste jaren heeft gehad. Zijn manier van koersen is veeleisend, maar kom er niet mee aan dat hij te veel gekoerst heeft. Ik denk dat hij de laatste tien jaar niet aan de zestig wedstrijden per seizoen is gekomen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws