Pedersen zoekt niet naar excuses na sprint tegen Kooij: 'Gewoon verslagen door een snellere kerel' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen zoekt niet naar excuses na sprint tegen Kooij: 'Gewoon verslagen door een snellere kerel'

Pedersen zoekt niet naar excuses na sprint tegen Kooij: 'Gewoon verslagen door een snellere kerel'

Olav Kooij racete met overmacht naar de overwinning in de vijfde etappe van Parijs-Nice. De Jumbo-Visma-sprinter verwees Mads Pedersen, die wel de leiding heeft in het puntenklassement, naar de tweede plaats. De goedlachse Deen, die in 2019 wereldkampioen werd, is lovend over de pas 21-jarige sensatie uit Nederland.

'Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld. Je wordt namelijk liever eerste dan tweede', stelt een vrolijke Pedersen na afloop van de etappe in gesprek met Pro Cycling Net. 'Maar Kooij kwam zo bizar snel opzetten in de sprint. Ik heb daardoor geen moment gedacht dat ik ging winnen. Proficiat aan hem', toont de Trek-Segafredo-ster zich sympathiek.

Pedersen beaamt dat het een bijzonder stressvolle en chaotische finale was. 'Dat kwam vooral door de rotonde die net voor de finish in het parcours was opgenomen. Ik weet niet of je het een verkeerseiland kan noemen, maar daarna waren er verschillende obstakels. Het werd erg rommelig en ik verloor het wiel van mijn lead-out-man, Alex Kirsch. De sprint zelf was wel gewoon rechtdoorzee. Ik hoef dus niet naar excuses te zoeken, want ik ben gewoon verslagen door een snellere kerel.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws