AG2R Citroën Team wil met O'Connor podium rijden in Dauphiné; drie Belgen mee Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën Team wil met O'Connor podium rijden in Dauphiné; drie Belgen mee

AG2R Citroën Team wil met O'Connor podium rijden in Dauphiné; drie Belgen mee

AG2R Citroën Team heeft de selectie voor het Critérium du Dauphiné openbaar gemaakt. Ben O'Connor, afgelopen jaar vijfde in de Tour de France is de kopman van de ploeg.

Voor de Franse ploeg is de Dauphiné uiteraard een zeer belangrijke wedstrijd. Geoffrey Bouchard en de gebroeders Paret-Peintre moeten O'Connor bergop zo goed mogelijk bijstaan, terwijl de Belgen Oliver Naesen, Stan Dewulf en Greg Van Avermaet de mannen zijn voor de overgangsritten.

Podiumambities met O'Connor

O'Connor eindigde afgelopen jaar als achtste in de koers, maar de ploeg mikt dit jaar op het eindpodium. Valentin Paret-Peintre werd aan het woord gelaten in de preview. 'Ik keer terug in koers na wat maagproblemen en het Critérium du Dauphiné is een belangrijke wedstrijd voor mijzelf en het team.'

'We hebben de ambitie om het podium te halen met O'Connor. Ikzelf kijk uit naar het laatste, bergachtige weekend, wat een belangrijke test zal zijn voor de Tour de France.'

Selectie AG2R Citroën Team Critérium du Dauphiné 2022

Ben O'Connor
Aurélien Paret-Peintre
Valentin Paret-Peintre
Geoffrey Bouchard
Oliver Naesen
Greg Van Avermaet
Stan Dewulf


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws