Eén maand voor Tourstart is Mads Pedersen al minutieus bezig met gele trui in Denemarken Wielrennen
Wielrennen

Eén maand voor Tourstart is Mads Pedersen al minutieus bezig met gele trui in Denemarken

Eén maand voor Tourstart is Mads Pedersen al minutieus bezig met gele trui in Denemarken

Over precies één maand (1 juli) gaat de Tour de France van start in Kopenhagen. Denemarken. Dé uitgelezen kans voor Denen als Kasper Asgreen en Mads Pedersen om zich onsterfelijk te maken in eigen land, en die laatste is zichzelf daar bewust van. 'Als je geel draagt in eigen land, sta je echt in de geschiedenisboeken.'

Pedersen heeft zich met zijn ploeg Trek-Segafredo dan ook al tot in de puntjes voorbereid op de eerste drie dagen in zijn thuisland. Het plan van de Deen is om in de openingstijdrit niet te veel tijd te verliezen, om op dag twee of drie toe te slaan. Een extra motivatie heeft hij overigens al: als hij alsnog de tijdrit op dag één weet te winnen, dan laat ploegmaat Jasper Stuyven een ezel op zijn billen tatoeëren.

'Ik ben al in de windtunnel geweest om de snelste helm, het pak en de banden te vinden. Alles is volledig getest om erachter te komen wat het beste bij mij past', vertelt Pedersen tegen DR.DK. 'Ik moet proberen om na de tijdrit binnen het aantal bonificatieseconden te staan zodat ik in de gele trui kan belanden, maar het droomscenario is natuurlijk om meteen te winnen.'

Pedersen over eigen trainingswegen: 'Kan daar met mijn ogen dicht rijden'

In de tweede etappe komt het Tourpeloton langs het huis van Pedersen. 'Ik kan daar met mijn ogen dicht rijden en kijk er enorm naar uit. Met het peloton over mijn eigen trainingswegen, dat wordt echt cool', laat de renner van Trek-Segafredo weten. Hij gaat overigens verlengen bij die ploeg, ondanks geruchten dat Uno-X zou lonken.

'Het zal waarschijnlijk vele jaren duren voor de Tour Denemarken weer aandoet, dus het is al iets voor in de geschiedenisboeken. Maar hoe groot zou het zijn als je de gele trui zou dragen in eigen land, dan sta je echt in de geschiedenisboeken', droomt de voormalig wereldkampioen hardop.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws