AG2R Citroën Team kent ploeg voor Openingsweekend; Van Avermaet verwacht veel van Cosnefroy Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën Team kent ploeg voor Openingsweekend; Van Avermaet verwacht veel van Cosnefroy

AG2R Citroën Team kent ploeg voor Openingsweekend; Van Avermaet verwacht veel van Cosnefroy

AG2R Citroën Team heeft na Team DSM en Total Energies als derde ploeg de selectie voor het Openingsweekend bekendgemaakt. Scherprechters binnen de Franse ploeg zijn Benoit Cosnefroy, Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Van Avermaet wist in 2016 en 2017 de Omloop te winnen.

Cosnefroy rijdt komende zaterdag alleen Omloop Het Nieuwsblad en slaat Kuurne-Brussel-Kuurne over. De gebroeders Naesen, want ook Lawrence is van de partij, en Van Avermaet staan wel bij beide koersen aan het vertrek. De verdere selectie voor de Omloop bestaat uit outsider Stan Dewulf, Damien Touze en Michael Schär.

Voor Kuurne-Brussel-Kuurne worden drie wissels aangebracht. Cosnefroy, Dewulf en Touze worden daar vervangen door Pierre Gautherat, Valentin Retailleau en Bastien Tronchon.

Van Avermaet: 'Het Openingsweekend is altijd speciaal'

Van Avermaet laat op het Twitteraccount van zijn ploeg weten uit te kijken naar de klassiekers. 'Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne zijn altijd speciale wedstrijden. Na de Ronde van Vlaanderen zijn dit de belangrijkste wedstrijden in België. Ik wil natuurlijk goed presteren. Ik ben met een goed gevoel teruggekeerd uit de Ronde van Oman en dat geeft me vertrouwen voor de komende periode. Zodra ik thuiskwam, ben ik het parcours van de Omloop gaan verkennen, vooral om een goed gevoel op de kasseien te ontwikkelen.'

'We starten met een ambitieuze ploeg, met onder meer Oliver, Stan en Benoit', vervolgt de voormalig olympisch kampioen. 'Met Benoit hebben we een nieuwe toevoeging aan de voorjaarsploeg en met zijn kwaliteiten als puncher heeft hij het in zich om een goed resultaat te bemachtigen. Het is altijd beter om met meerdere kopmannen te starten', aldus de Belg.

Selectie AG2R Citroën Team Omloop Het Nieuwsblad/Kuurne-Brussel-Kuurne 2023

Benoît Cosnefroy (alleen Omloop)

Stan Dewulf (alleen Omloop)
Damien Touze (alleen Omloop)
Oliver Naesen
Lawrence Naesen
Michael Schär
Greg Van Avermaet
Pierre Gautherat (alleen Kuurne)
Valentin Retailleau (alleen Kuurne)
Bastien Tronchon (alleen Kuurne)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws