AG2R Citroën Team wordt Decathlon AG2R La Mondiale: ploeg in top vijf qua budget, nabij INEOS en UAE Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën Team wordt Decathlon AG2R La Mondiale: ploeg in top vijf qua budget, nabij INEOS en UAE

AG2R Citroën Team wordt Decathlon AG2R La Mondiale: ploeg in top vijf qua budget, nabij INEOS en UAE

Er zijn veel veranderingen waarneembaar bij wielerploeg AG2R La Mondiale, de WorldTour-formatie die van 2021 tot en met 2023 rondreed als AG2R Citroën Team. Decathlon wordt namelijk de nieuwe cosponsor van de Franse koersbrigade, die per 1 januari 2024 door het leven zal gaan als Decathlon AG2R La Mondiale.

De bekendmaking van Decathlon als nieuwe sponsor van de ploeg met onder anderen Ben O'Connor, Oliver Naesen en Dorian Godon in de gelederen vond niet geheel onlogisch plaats in één van de vele vestigingen van de internationale sportketen. BTWIN Village - Decathlon Cycle Lille, een winkel die zich voornamelijk richt op de fietssport, was het decor van de ceremoniële activiteiten, die werden aanschouwd door een flinke schare genodigden.

Decathlon AG2R La Mondiale komt qua budget in de buurt van INEOS Grenadiers en UAE Team Emirates

Van Rysel, een merk dat sinds 2019 een grote rol speelt binnen de Decathlon-groep, gaat vanaf volgend jaar een belangrijke rol spelen in het koersproject van teammanager Vincent Lavenu. De firma die zich hoofdzakelijk richt op prestatiegerichte racefietsen gaat niet enkel de fietsen sponsoren, maar ook de helmen en brillen. Kortom, wijzigingen genoeg!

Onder meer Le Parisien weet te melden dat de ploeg er zelfs dusdanig op vooruitgaat dat Decathlon AG2R La Mondiale in de top vijf van ploegen met het meeste budget terechtkomt. Met een budget van 26 miljoen euro per jaar gaat het team er met drie miljoen euro op vooruit ten opzichte van vorig jaar. De ploeg komt daarmee in de buurt van rijke teams als INEOS Grenadiers en UAE Team Emirates.

Foto: AG2R Citroën Team wordt per 2024 Decathlon AG2R La Mondiale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws