AG2R wil een Monument winnen: 'Van Avermaet, Jungels, Godon en Cosnefroy zijn ertoe in staat' Wielrennen
Wielrennen

AG2R wil een Monument winnen: 'Van Avermaet, Jungels, Godon en Cosnefroy zijn ertoe in staat'

AG2R wil een Monument winnen: 'Van Avermaet, Jungels, Godon en Cosnefroy zijn ertoe in staat'

AG2R Citroën Team gaat 2022 met het doel om een Monument te winnen. Dat vertelt ploegbaas Vincent Lavenu in gesprek met L'Equipe. De Fransman is tevreden met wat de ploeg in 2021 heeft laten zien, maar hij wil meer.

Een rit winnen in alle drie de grote rondes; het is iets om trots op te zijn. Andrea Vendrame won in de Giro d'Italia, Ben O'Connor zegevierde in de Tour de France en Clément Champoussin ontkurkte de champagne in de Vuelta a España. Tel daar een vierde plaats in het klassement van de Tour voor O'Connor bij op, en het is niet gek dat de redactie van In de Leiderstrui uitkwam op een dikke voldoende: een 6,7.

Lavenu: 'Cosnefroy kan Luik-Bastenaken-Luik winnen'

Naast de grote rondes was AG2R in 2021 vooral succesvol in het Franse eendagswerk. Cosnefroy won drie wedstrijden, Godon twee. Het zijn precies de namen die Lavenu noemt als hij zijn ambities voor 2022 uitlegt: 'De resultaten in 2021 waren goed, maar we willen het dit jaar nog beter doen. We willen klimmen op de UCI Team Ranking en meer wedstrijden winnen. Dat is ons zwakke punt, omdat we geen sprinter van wereldklasse hebben. We willen een Monument winnen. Greg Van Avermaet, Bob Jungels, Godon en natuurlijk Cosnefroy zijn ertoe in staat. Je hebt de juiste omstandigheden nodig, maar ik geloof in hen. Cosnefroy kan Luik-Bastenaken-Luik winnen. Hij heeft Julian Alaphilippe al eens verslagen.'

Lavenu vergeet voor het gemak nog renners zoals Oliver Naesen en Gijs Van Hoecke. De potentie voor de klassiekers is dus groot. Maar Lavenu droomt ook over het rondewerk. O'Connor zal een beschermde status genieten in 2022 met Aurélien Paret-Peintre en Champoussin zijn er meer specialisten aan boord. 'Hun potentie is groot, maar we willen de druk er niet vol op leggen. We laten ze groeien, allemaal in hun eigen tempo.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws