Opnieuw verrassende winnaar in Adriatica Ionica Race: Lucca pakt rit, Zana blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Opnieuw verrassende winnaar in Adriatica Ionica Race: Lucca pakt rit, Zana blijft leider

Opnieuw verrassende winnaar in Adriatica Ionica Race: Lucca pakt rit, Zana blijft leider

Riccardo Lucca is de verrassende winnaar van de vierde etappe in de Adriatica Ionica Race. De Italiaan was de beste van een grote kopgroep. Filippo Zana blijft de leider in de rittenkoers.

Met Zana nog altijd in de leiderstrui vertrok het peloton in de Adriatica Ionica Race voor de vierde etappe naar Sirolo, aan de oostkust van het land. Scherprechter in deze etappe was de Poggio, maar niet die ene die we kennen uit Milaan-Sanremo. De variant die de renners nu op moesten, was heel anders van aard. Korter, maar op het eind ook een stuk steiler. Hier kregen de renners op het eind stukken van 11 procent aan de broek gesmeerd.

Lucca de beste van grote kopgroep

Een grote groep van 21 renners was in de opening van de rit ontsnapt, maar met het heuvelachtige parcours bleef dat niet de gehele race datzelfde aantal. Elf renner bleken uiteindelijk over de beste benen te beschikken. Zij probeerden zo lang mogelijk uit de greep van het peloton te blijven. De bekendste namen daarbij waren die van Antonio Nibali (Astana), Enrico Battaglin (Bardiani) en Giovanni Carboni (Italiaanse selectie), die een dag eerder nog de ritzege had gegrepen.

Toch waren het niet deze renners die over de sterkste benen in de kopgroep beschikten. Ze werden stuk voor stuk afgetroefd door de verrassende Lucca (Work Service), die op de klimmetjes goed voor de dag kwam. Hierdoor kon hij solo als eerste over de finish komen. Emil Dima (Giotti Victoria) en Riccardo Verza (Zalf) werden respectievelijk tweede en derde.

Voor Lucca werd het de grootste overwinning in zijn carrière tot nu toe. Tot op heden had de Italiaan één andere overwinning op zijn naam staan: de Trofeo Alcide Degasperi in 2021. Vorig jaar reed hij nog korte tijd als stagiair bij Gazprom-RusVelo, maar bij die ploeg kwam hij dit seizoen niet aan de bak.

Zana blijft klassementsleider

De mannen van het algemeen klassement finishten uiteindelijk op 1.10 minuut van de ritwinnaar. Natnael Tesfatsion was in het sprintje om de achtste plek sneller dan klassementsleider Zana, die niks op zijn Eritrese concurrent toegaf. Ook Vadim Pronskiy was op de afspraak in de finale. De man van Astana Qazaqstan Team sloot de top tien van de dag af.

Uitslag etappe 4 Adriatica Ionica Race 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws