Krachtige Wiebes sprint iedereen uit het wiel en wint tweede etappe Women's Tour Wielrennen
Wielrennen

Krachtige Wiebes sprint iedereen uit het wiel en wint tweede etappe Women's Tour

Krachtige Wiebes sprint iedereen uit het wiel en wint tweede etappe Women's Tour

Lorena Wiebes heeft met overmacht de tweede etappe van de Women's Tour weten te winnen. De sprintster knalde met ferme halen iedereen uit haar wiel in de massasprint. Niemand anders stond op de finishfoto.

De tweede etappe van de Women's Tour was er een van 92 kilometer lang, met start én finish in Harlow. Onderweg bevonden zich twee obstakels in de vorm van heuveltjes. Deze bevonden zich allebei op het eind van de etappe, waardoor ze ook direct belangrijk waren voor de manier waarop de wedstrijd beslist werd. Sammie Stuart (CAMS-Basso), die lange tijd solo in de aanval was geweest, werd hier teruggepakt door het peloton. Daarna was het aan andere vrouwen om aan te vallen.

Gladys Verhulst (Le Col) en Lily Williams (Human Powered Health) waren de volgende twee rensters die het probeerden. Voor Verhulst was dit vooral met het oog op de bergpunten bovenop de top van Stonards Hill. Na een ferme versnelling liet zij Williams achter en greep ze de punten. Toen dat eenmaal gelukt was, liet ze Williams ook weer terugkeren.

Grote valpartij in finale, Wiebes wint

Net voordat de twee koploopsters op het punt stonden om ingerekend te worden door het peloton, ontstond een grote valpartij midden in de grote groep. Veel rensters waren hierbij betrokken óf werden opgehouden door de op de grond liggende fietsen en rensters. Slechts een klein groepje wist hieraan te ontkomen. Omdat de meeste ploegen niet heel goed vertegenwoordigd waren hierin, werd er niet op het scherpst van de snede doorgereden. Dat gaf een grote groep rensters de gelegenheid om terug te keren, terwijl Verhulst en Williams nog altijd niet waren gegrepen.

Ellen van Dijk moest eraan te pas komen om de koploopsters op twee kilometer van de finish tot de orde te roepen, waarna de focus volledig op de massasprint kon. Wiebes werd hierin perfect gebracht door haar team, waarna het voor haar een koud kunstje was om de boel af te maken. Met een ferme uithaal sprintte ze iedereen uit het wiel, waarna ze met enkele lengtes voorsprong verschil won. Een mooie revanche voor haar, nadat ze een dag eerder nog in goede positie onderuit ging voor ze aan sprinten toekwam.

Snel meer.

Uitslag etappe 2 Women's Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws