George Bennett toont zich in l'Ain en mag zelfs op complimenten rekenen van eindwinnaar Martin Wielrennen
Wielrennen

George Bennett toont zich in l'Ain en mag zelfs op complimenten rekenen van eindwinnaar Martin

George Bennett toont zich in l'Ain en mag zelfs op complimenten rekenen van eindwinnaar Martin

George Bennett wist in de laatste etappe van de Tour de l'Ain een resultaatje te boeken namens UAE-Team Emirates. De Nieuw-Zeelander eindigde als derde in de daguitslag, nadat hij woensdag uit het klassement verdween door pech.

Bennett was de man die vanuit het peloton het dichtste bij dagwinnaar Antonio Pedrero kwam, maar ook hij beet uiteindelijk zijn tanden stuk op de sterke Spanjaard van Movistar. Uiteindelijk leverde het de kopman van de ploeg uit de Emiraten wel een zevende plek op in het eindklassement.

Dat stemde hem niet geheel tevreden. 'Ik heb veel plezier gehad, voelde mijzelf heel goed, maar ben nog een beetje teleurgesteld met het resultaat', liet hij weten via de communicatie van zijn ploeg. 'Ik had woensdag pech toen een ijssok vast kwam te zitten in mijn derailleur. Daardoor kon ik geen tijd goedmaken, maar die dingen gebeuren.

'Desondanks heb ik genoten van de wedstrijd met een mooie groep jongens, die mij elke dag goed hebben geholpen', sluit Bennett met een positieve noot af op de website van zijn UAE-Team Emirates.

Martin: 'Die punten zullen ons dagelijks beïnvloeden tot het einde van dit jaar'

Eindwinnaar Guillaume Martin (Cofidis) zag Bennett ook goed rijden. 'Toen hij aanviel, vertelde ik mijn ploeggenoten dat ze niet in paniek moest raken. Hij was namelijk niet gevaarlijk voor het eindklassement, maar wel erg sterk. We hebben het goed aangepakt.'

Voor Martin was het een mooi succesje, nadat hij de Tour - net als Bennett - met corona moest verlaten. Ook leverde het Cofidis mooie punten op voor de ranking, maar daar kon Martin bij DirectVelo om lachen als echte filosoof. 'Ach, die beroemde punten zullen ons dagelijks beïnvloeden tot het einde van dit jaar... helaas. Het was de eerste keer dat ik een leiderstrui moest verdedigen en die ook wist te behouden. Dat was leuk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws