Alaphilippe wint weer niet in Luik: 'Tadej heeft het slim aangepakt' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe wint weer niet in Luik: 'Tadej heeft het slim aangepakt'

Alaphilippe wint weer niet in Luik: 'Tadej heeft het slim aangepakt'

Julian Alaphilippe aasde zondag op zijn eerste zege in Luik-Bastenaken-Luik en die droom leek werkelijkheid te worden. Vlak voor de meet werd hij echter gepasseerd door Tadej Pogacar.

Waar Alaphilippe in eerste instantie de slag miste toen INEOS op de Redoute hard doortrok, zat hij na de Roche-aux-Facons met de sterksten mee. ‘Ik was naar hier gekomen om het zo goed mogelijk te doen. Het was een heel zware race, vooral toen de schifting gemaakt werd op de Roche-aux-Faucons’, vertelt de renner van Deceuninck-Quick-Step in het flashinterivew.

Na de schifting op de laatste helling leek Alaphilippe in een zetel naar de finish te worden gebracht. Met Pogacar bleek er echter toch één sneller. Alaphilippe prijst na afloop het tactische inzicht van de Sloveen. ‘Tadej heeft het slim aangepakt door achter mijn rug te komen en zijn sprint te lanceren. Geen excuses. Het is een magnifieke overwinning voor hem.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws