Albanese bevestigt met vierde plek en stipt volgende doelen in deze Giro d'Italia aan Wielrennen
Wielrennen

Albanese bevestigt met vierde plek en stipt volgende doelen in deze Giro d'Italia aan

Albanese bevestigt met vierde plek en stipt volgende doelen in deze Giro d'Italia aan

Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa) wist maandag een knappe vierde plek uit het vuur te slepen in de derde rit van de Giro d'Italia. De 26-jarige Italiaan bevestigt daarmee zijn goede vorm, wat hem motivatie geeft richting de rest van de ronde.

'Ik zat goed gepositioneerd, maar werd verslagen door renners zijn die sterker dan ik', vertelde de puncher na afloop. 'Al bij al ben ik blij. Ik weet nu dat ik mee kan doen, er komen nog vele etappes aan en met de conditie zit het goed. Het was lastiger om in deze etappe beter te doen, maar ik richt mij nu op de ritten naar Salerno en Napels', blikt hij alvast vooruit op de etappes van woensdag en donderdag.

'Die zijn namelijk in mijn eigen regio, en daarna is de Giro nog heel lang', stelt Albanese, die er in zijn nog prille seizoen al lekker inzit. 'Ik voelde mij bergop goed. De wegen lagen wel nat, waardoor je heel voorzichtig moest doen. In de finale zat ik alleen, waardoor ik misschien wat te veel energie moest spenderen. En die kwam ik dan tekort aan het einde', is het relaas van de man die dit seizoen al puntenklassementen in Asturië en Sicilië won.

Waardevolle vierde plek voor EOLO-Kometa

Ploegleider Stefano Zanatta sluit zich aan bij de woorden van zijn poulain. 'Deze rit lag ons goed, dus we besloten ervoor te gaan met Albanese. We hadden gehoopt dat er nog iemand bij zou zijn in de finale, maar jammer genoeg reed Erik Fetter lek en was er zodoende geen ondersteuning meer.'

'Albanese deed het vervolgens heel goed en wist naar een mooi resultaat te rijden', stelde de sportief directeur nog. 'Een vierde plek in de Giro geeft waarde. Dinsdag is de eerste finish bergop, waarin we opnieuw willen koersen voor de overwinning.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws