Albanese overleeft zware finale knap, wordt derde: 'Derde plek is voor mij heel goed' Wielrennen
Wielrennen

Albanese overleeft zware finale knap, wordt derde: 'Derde plek is voor mij heel goed'

Albanese overleeft zware finale knap, wordt derde: 'Derde plek is voor mij heel goed'

Wanneer er met een groep van dertig naar de streep wordt gereden, moet men altijd rekening houden met Vincenzo Albanese. De Italiaanse sprinter annex heuvelspecialist liet in de zware tiende etappe van de Giro d'Italia zien dat zijn elfde plek in Milaan-Sanremo geen toeval was.

De ietwat onbekende Italiaan, die rijdt voor EOLO-Kometa, komt vaak goed tot zijn recht in sprints van kleine groepen. Zo ook deze dinsdag. Op de site van zijn ploeg vertelde hij erover. 'Het was een hele mooie etappe. Zeer uitdagend. Het eerste deel was vrij makkelijk omdat de ploegen van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay goed controleerden. Het tweede deel was alleen heel spannend en aan het einde waren er nog maar dertig renners over.'

Onder wie dus de rappe Italiaan, die dit seizoen al meerdere ereplaatsen heeft gepakt, maar vooral in wat kleinere wedstrijden. 'Toen ik er nog bij zat, wist ik dat ik bij de snelsten zou behoren. Omdat de wedstrijd zwaar genoeg was gemaakt om de pure sprinters overboord te gooien. In de sprint waren Van der Poel en Girmay alleen een stuk sterker dan ik. Maar voor mij is een derde plek in deze wedstrijd heel erg goed.' De winst ging na een lange sprint naar Girmay.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws