Allerlei scenario's mogelijk zondag? Als het aan Milan ligt niet! 'Willen de koers controleren voor een sprint' Wielrennen
Wielrennen

Allerlei scenario's mogelijk zondag? Als het aan Milan ligt niet! 'Willen de koers controleren voor een sprint'

Allerlei scenario's mogelijk zondag? Als het aan Milan ligt niet! 'Willen de koers controleren voor een sprint'

Tadej Pogacar verovert de Giro. Zoveel is duidelijk na een krappe week koers. In de eerste acht etappes boekte hij drie ritzeges. In de schaduw van de roze truidrager is Jonathan Milan een van de grote namen in de Italiaanse drieweekse. Hij draagt vooralsnog met trots de paarse puntentrui. Vlak voor de rustdag staat er nog een verraderlijke etappe richting Napoli op het menu. In die rit wil Milan nog een keer scoren.

Allereerst werd Milan gevraagd naar de dadendrang van zijn collega in de roze trui. 'Ja, jeetje. Hij is wel erg goed. Ik ben blij dat de schalen voor de puntentrui wat veranderd zijn, want anders zou ik ook nog op hem moeten gaan letten als concurrent in dat klassement, vertelde de boomlange Italiaan in het flash interview na afloop van de etappe.

Milan onderstreept ambities Lidl-Trek in zondagse rit

Wie twijfelt over het verloop van de punchy negende etappe richting de zuid-Italiaanse stad Napels, kan nog maar beter even naar Milan luisteren. De spierbonk van Lild-Trek geeft namelijk mee dat hij zondag wel wil strijden om de ritoverwinning en zich niet bij voorbaat wil neerleggen bij een scenario waarin de sprinters de zegen zullen krijgen van de grote meute.

'Het was zaterdag heel erg sterk. Op de grote beklimmingen lijd ik en zat ik in de grupetto. Morgen denken we als ploeg zijnde aan een massasprint. De finale is lastig. Op het eind gaat het op en af. We zullen ons best doen om de koers te controleren en de etappe te laten eindigen in een sprint', gaf hij mee in een interview van de organisatie. In de finale van de rit van zondag zien we op het profiel enkele hupjes rondom de finishplaats Napels. Normaliter een mooi terrein voor klassieke mannen, waar we Milan tot mogen rekenen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws