Almeida dieselt naar de zege in Burgos: 'Ga met vertrouwen naar grote doel Vuelta' Wielrennen
Wielrennen

Almeida dieselt naar de zege in Burgos: 'Ga met vertrouwen naar grote doel Vuelta'

Almeida dieselt naar de zege in Burgos: 'Ga met vertrouwen naar grote doel Vuelta'

João Almeida toonde in de slotrit van de Ronde van Burgos maar weer eens dat het weinig zegt als hij vroeg lost. Op de slotklim naar Lagunas de Neila moest de Portugees in de drie laatste steile kilometers lossen om vervolgens via zijn eigen tempo in de laatste kilometer weer aan te sluiten en in de sprint Miguel Ángel López te kloppen, een opsteker voor Almeida richting de Vuelta a España.

‘Het is een speciale overwinning omdat de laatste maanden moeilijk voor me waren. Ik voelde me niet goed’, citeert Ciclismo Internacional Almeida na afloop. De ronderenner van UAE Team Emirates kende dit jaar tegenslag in de Giro d’Italia. Hij moest de grote ronde na een coronabesmetting verlaten, terwijl hij nog volop meedeed voor het eindpodium.

Almeida reed de slotklim op zijn Almeida’s: niet reageren op aanvallen, maar eigen tempo rijden. Daardoor keert de renner vaak uit ogenschijnlijk geslagen positie weer terug, zo ook in de slotrit van Burgos. ‘Ik voelde me vandaag goed, ik had goede benen. Ik viel aan en ik won’, houdt Almeida zijn terugblik op de rit uiterst simpel. In een sprint met twee won de klassementsrenner van López in de sprint. In het klassement bracht het hem naar een tweede plek, ruim achter Pavel Sivakov. De renner van INEOS-Grenadiers had in de derde etappe al een voorsprong bijeen gereden. In de slotrit was Sivakov derde op ongeveer vijf seconden van Almeida.

De laatste trekt met vertrouwen naar de Vuelta a España, waar hij zijn mislukte Giro graag zal willen goedmaken. ‘De Vuelta is het grote doel en ik ga hier met vertrouwen weg’, vervolgt Almeida, die de komende twee weken richting de Spaanse grote ronde geen zware trainingen gepland heeft staan. ‘Ik ga een beetje trainen, rusten en dan proberen het goed te doen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws