Uijtdebroeks fladdert ondanks zadelpijn door Vuelta: 'Keek tijdens Tour nog op TV naar die jongens' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks fladdert ondanks zadelpijn door Vuelta: 'Keek tijdens Tour nog op TV naar die jongens'

Uijtdebroeks fladdert ondanks zadelpijn door Vuelta: 'Keek tijdens Tour nog op TV naar die jongens'

Als er één renner in deze Vuelta is die zijn status als toptalent waarmaakt, dan is het Cian Uijtdebroeks wel. De Belg van BORA-hansgrohe eindigde vrijdag tussen de grote namen als vijfde op de Tourmalet, waardoor hij uiteraard met de nodige lofuitingen werd opgevangen door de Belgische pers.

Voor de camera van Sporza deed de guitige jongeman, die medekopman Aleksandr Vlasov achtste zag worden, zijn verhaal. 'Ik wist dat deze etappe mij op papier moest liggen. Mijn punch is niet zo goed, dus die punchy ritten liggen me niet zo. Maar nu was het heel veel klimmen. Iedereen ziet een ganse dag af', stelt Uijtdebroeks, die zelf nog last had van een ander euvel. 'In het begin van de rit voelde ik mij top, maar in het tweede deel heb ik nog afgezien door zadelpijn. Ik kon gelukkig de knop omdraaien en de pijn verbijten.'

Uijtdebroeks zag veel van toppers tijdens Tour nog op TV aan het werk

'Op de laatste klim heb ik aan niets meer gedacht. Ik probeerde gewoon zo lang mogelijk te volgen', aldus de Belg, die de uiteindelijke winnaar Jonas Vingegaard dan ook zag vertrekken. 'Ik voelde dat ik mijzelf dan had opgeblazen. Tijdens de Tour heb ik nog veel van die jongens op tv aan het werk gezien. Toen ik hoorde wie er allemaal deze Vuelta zou rijden, dacht ik: oei, is een klassement nog wel mogelijk?', sprak hij uit op de top van de Tourmalet.

Dat is dus mogelijk. 'Nu wil ik vechten voor de top tien. Al zal ik misschien ook nog veel fouten maken. Het is per slot van rekening mijn eerste grote ronde. Ik heb ook al heel wat miserie gehad de voorbije weken: ziek geworden, dan die zadelpijn, ... Het is een heel goed leerproces, heel positief voor de toekomst', sluit de jongeman uit België tevreden af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws