Almeida schiet raak in Luxemburg: 'Voelde me niet geweldig tijdens de etappe' Wielrennen
Wielrennen

Almeida schiet raak in Luxemburg: 'Voelde me niet geweldig tijdens de etappe'

Almeida schiet raak in Luxemburg: 'Voelde me niet geweldig tijdens de etappe'

Joäo Almeida is de eerste leider in de Ronde van Luxemburg. De Portugees wist in de openingsetappe onder meer Bauke Mollema te kloppen. Makkelijk was het niet, zo geeft hij na afloop van de rit toe: 'Ik voelde me niet geweldig.'

Hoewel het gezicht van Almeida in het flashinterview weinig tekenen van vreugde vertoont, geeft de coureur in kwestie aan erg blij te zijn met zijn zojuist behaalde overwinning. 'Het was een geweldige prestatie van het team', is een van de eerste dingen die hij meegeeft. Zijn ploeg, Deceuninck-Quick-Step vervulde die dag een belangrijke rol in het terughalen van de vlucht, ook in de laatste kilometers van de rit nog.

'De laatste twee klimmetjes waren totaal niet gemakkelijk'

Joäo Almeida

Almeida wist op voorhand dat het een etappe was die hem goed zou moeten liggen, maar het weer maakte het er niet makkelijker op. Terwijl het de hele dag regende, moest de uiteindelijke ritwinnaar even inkomen. 'Ik voelde me niet geweldig tijdens de etappe. We namen een gok, maar wonnen de etappe. Vooral die laatste twee klimmetjes waren totaal niet gemakkelijk', meldt hij.

Voor de komende dagen is de druk in ieder geval van de ketel voor Almeida. 'We zullen zien hoe ik me voel', vertelt hij in relatie tot het algemeen klassement. Mede door de tijdrit maakt hij een goede kans om ook daarin te kunnen winnen: 'We gaan het rustig aan doen. We hebben al een winst op zak, dus zorgen maken we ons niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws