Hirschi ziet Almeida en Mollema voor zich eindigen: 'Was echt een zware dag' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi ziet Almeida en Mollema voor zich eindigen: 'Was echt een zware dag'

Hirschi ziet Almeida en Mollema voor zich eindigen: 'Was echt een zware dag'

Marc Hirschi eindigde dinsdag als derde in de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg. De Zwitser van UAE Team Emirates kende daarmee een goed vervolg op zijn EK van twee dagen geleden, toen hij nog als zesde eindigde.

De 23-jarige Hirschi zat samen met ploeggenoten Davide Formolo en David de la Cruz in de eerste groep van 39 renners die om de ritwinst ging sprinten. Bij aankomst heuvelop zat de Zwitser goed geplaats bij het ingaan van de laatste driehonderd meter, maar hij zag dat Bauke Mollema en João Almeida net wat sterker waren. Na afloop was hij op de eigen ploegsite tevreden met het resultaat. 'Vandaag was echt een zware dag. Het ging op en af, met twee klimmen richting het einde. Dat was erg hectisch met verschillende renners die voor een goede positie vochten.'

Hirschi kwam zogezegd in goede positie aan bij het ingaan van het laatste rechte stuk, maar was niet opgewassen tegen de punch van Almeida. De Portugees van Deceuninck-Quick-Step snelde op het eind ook nog Mollema voorbij en werd daarmee de eerste leider van de Ronde van Luxemburg. Hirschi kon daar uiteindelijk wel mee leven, zo verklaarde hij na afloop. 'We hebben alle aanvallen kunnen terugpakken en toen was het sprinten met twintig à dertig man. Ik ben blij met de derde plaats van vandaag en in de loop van de week gaan we op zoek naar meer kansen.' Woensdag staat er in de tweede etappe eveneens een zeer heuvelachtige rit op het programma, waar er op een pittigere klim dan dinsdag wordt gefinisht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws