Vingegaard doet vertrouwen op in spoor van Pogacar: 'Deze race behoort niet tot mijn hoofddoelen' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard doet vertrouwen op in spoor van Pogacar: 'Deze race behoort niet tot mijn hoofddoelen'

Vingegaard doet vertrouwen op in spoor van Pogacar: 'Deze race behoort niet tot mijn hoofddoelen'

Jonas Vingegaard vond in de zevende etappe van Parijs-Nice zijn meerdere in zowel Tadej Pogacar als David Gaudu. Toch wist de strijdvaardige Deen de schade knap te beperken tot een verlies van zes seconden op de lange slotklim.

Tobias Foss dunde het peloton stevig uit op de Col de la Couillole, waarmee een aanval van Vingegaard in de maak leek. Het duurde echter lang totdat die kwam, en pas na een demarrage van Chris Harper besloot de Tourwinnaar te versnellen. Al snel bleek dat er te weinig punch achter de aanval schuil ging. Pogacar en Gaudu bleken vervolgens op de klim wat sterker te zijn.

‘De versnellingen waren mij vandaag wat te machtig’, opent Vingegaard zijn verhaal op de ploegsite. De ronderenner koos zijn eigen tempo en dat betaalde zich uit. ‘Dat ging naar behoren. Na iedere aanval kon ik terugkeren, dat geeft in ieder geval vertrouwen. Maar ik weet ook dat ik nog moet verbeteren dit seizoen. Deze race behoort niet tot de absolute hoofddoelen van dit seizoen, dus er is nog tijd om dat te verwezenlijken’, klinkt Vingegaard optimistisch.

Zondag besluit Parijs-Nice met een explosieve bergrit. ‘Er is morgen nog een etappe. Daarin kan nog een hoop gebeuren, dus ik begraaf de strijdbijl zeker niet. Ik blijf ervoor vechten’, legt Vingegaard zich nog niet bij de huidige stand van zaken neer. In het klassement staat de Deen derde op 58 seconden van Pogacar. Gaudu volgt op twaalf van de Sloveen.

Foss: 'Op een gegeven moment was de tank leeg'

In de reactie van Jumbo-Visma komt ook wereldkampioen tijdrijden Foss nog even aan het woord. ‘Ik heb het gevoel dat ik Jonas vandaag goed heb kunnen bijstaan. Ik voelde me vandaag niet optimaal, maar ik besloot er vol voor te gaan. In de eerste kilometers van de slotklim heb ik alles gegeven wat ik in me had. Op een gegeven moment was de tank leeg en was het aan Jonas om er het maximale uit te halen. Zelf ben ik vervolgens op eigen tempo naar de finish gereden.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws