Almeida verliest leiding aan Hirschi in Luxemburg: 'Er is nog niks verloren' Wielrennen
Wielrennen

Almeida verliest leiding aan Hirschi in Luxemburg: 'Er is nog niks verloren'

Almeida verliest leiding aan Hirschi in Luxemburg: 'Er is nog niks verloren'

João Almeida verloor woensdag in de Ronde van Luxemburg de leiderstrui aan Marc Hirschi. Op een lastige aankomst in de tweede etappe finishte de Portugees van Deceuninck-Quick-Step als tweede op acht seconden van de Zwitser.

Net als Hirschi sprak Almeida in het flashinterview van een zware dag. ‘Vooral omdat het de hele tijd regende. Ik was vandaag duidelijk niet heel goed, maar slaagde er toch om de schade te beperken. Uiteindelijk ligt de strijd nog volledig open en is er dus niks verloren. Dat is het belangrijkste’, aldus Almeida.

Dat Hirschi de etappe won, was niet verrassend voor Almeida. ‘Ik wist dat hij één van de sterkste renners zou zijn. Natuurlijk moeten we op hem letten.’ Tenslotte staat Almeida ook nog even stil bij het harde werk van zijn ploegmaten. ‘De ploeg was geweldig en ik ben dankbaar voor hoe ze voor me reden, de ontsnapping terughaalden en me perfect beschermden’, besluit Almeida, die met nog drie etappes te gaan, waaronder een tijdrit, op slechts vier seconden van Hirschi staat in het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws