Gaudu en Pinot kunnen werk Groupama in Luxemburg niet belonen: 'Dat is jammer' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu en Pinot kunnen werk Groupama in Luxemburg niet belonen: 'Dat is jammer'

Gaudu en Pinot kunnen werk Groupama in Luxemburg niet belonen: 'Dat is jammer'

Groupama-FDJ nam in de lastige tweede etappe van de Ronde van Luxemburg het heft in handen maar bleef na afloop met lege handen achter. Zo ging de ritzege naar Marc Hirschi. Achter de Zwitser finishten David Gaudu en Thibaut Pinot namens Groupama respectievelijk als derde en zesde op een achterstand van acht seconden.

De Côte de Eschdorf (3,1 km aan 7,2%) was met drie passages de scherprechter in de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg. Groupama-FDJ besloot er vanaf de eerste passage gelijk een harde finale van te maken. Op de laatste passage, waarop ook de aankomst lag, miste de Franse ploeg echter de beslissende aanval van Hirschi, Davide Formolo en Nairo Quintana, van wie de eerste uiteindelijk solo naar de ritzege reed.

Gaudu en Pinot bleven bij Almeida en finishten op acht seconden van Hirschi. ‘Het was een mooie slotklim’, vertelt Gaudu op de ploegsite. ‘Ze (Hirschi, Formolo, Quintana, red.) waren erg sterk in de eerste kilometers van de klim. Ik wist dat Almeida tempo zou maken om aanvallen te voorkomen, dus bleven we bij hem. Ik dacht dat ik nog een kans had om Hirschi terug te pakken, maar uiteindelijk verloor ik niet veel tijd.’

Pinot mikt op goed resultaat in tijdrit

‘Misschien was Hirschi gewoon sterker’, vervolgt Gaudu. ‘We hebben tijdens de koers niet echt fouten gemaakt. We hebben alles geprobeerd maar het was niet genoeg. Dat is jammer.’

Pinot, die zesde werd, ziet nog volop mogelijkheden in de resterende drie etappes van de Luxemburgse rittenkoers. ‘We geloven nog steeds in de eindzege. Er zijn nog enkele mooie etappes, vooral de tijdrit van komende vrijdag. Daar hoop ik een mooie prestatie neer te zetten om ook kort in het klassement te eindigen’, aldus Pinot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws