Almeida verliest ruim een minuut na mindere dag: 'Hoopte dat ik niet de enige was' Wielrennen
Wielrennen

Almeida verliest ruim een minuut na mindere dag: 'Hoopte dat ik niet de enige was'

Almeida verliest ruim een minuut na mindere dag: 'Hoopte dat ik niet de enige was'

Waar João Almeida de schade lange tijd beperkt hield op de favorieten voor de eindzege van de Giro d’Italia, moest de Portugees in de zeventiende etappe meer dan een minuut toegeven op Richard Carapaz en Jain Hindley en Mikel Landa. De achterstand van Almeida op de roze trui is daardoor bijna twee minuten.

Almeida hield in de Giro tot op heden lang de schade beperkt. Ook in eerdere etappes leek de kopman van UAE Team Emirates vaak vroeg te moeten lossen, maar kwam hij in zijn eigen tempo vaak weer terug, of verloor hij weinig tijd. Zijn achterstand in het klassement was daardoor voorafgaand aan de zeventiende rit maar 44 seconden. Met zijn sterke tijdrit was hij daardoor nog altijd een gevaar voor mannen als Carapaz, Hindley en Landa, daar de Giro eindigt met een tijdrit.

In de bergetappe van woensdag lukte het Almeida echter niet om de schade tot een minimum te beperken. Hij verloor ruim een minuut op zijn drie grootste concurrenten voor het eindpodium. Almeida toont zich na afloop echter strijdbaar in het flashinterview. ‘Natuurlijk is het zwaar, maar ik geef gewoon niet op. Ik blijf strijden; de Giro is nog niet voorbij.’

Dat Almeida meer tijd moest toegeven op de favorieten kwam voor hem niet helemaal als een verrassing. ‘Ik voelde me vanaf de start al niet zo goed en merkte dat ik niet helemaal hersteld was van gisteren. Dat was een hele zware dag, dus ik was niet verrast dat mijn benen wat minder waren dan normaal’, aldus Almeida, die hoopte op een mindere dag van Carapaz, Landa en Hindley. ‘Ik hoopte dat het ook voor de anderen gold, maar helaas was het alleen ik. Er zijn echter nog drie etappes te gaan en een tijdrit; het is nog niet voorbij.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws