Almeida zet Lopez en Astana onder druk: 'moest honderd kilometer lang vol gas' Wielrennen
Wielrennen

Almeida zet Lopez en Astana onder druk: 'moest honderd kilometer lang vol gas'

Almeida zet Lopez en Astana onder druk: 'moest honderd kilometer lang vol gas'

João Almeida probeerde met een lange aanval de klassementsmannen onder druk te zetten. Uiteindelijk leverde dit niets op, en werd de Portugees op de laatste klim weer gegrepen. Desondanks is Almeida nog steeds niet ontevreden.

Almeida reed op de eerste gecategoriseerde klim weg, met hulp van zijn ploeg. De jonge kopman van UAE-Team Emirates reed samen met Brandon McNulty weg, en kreeg onderweg hulp van ploeggenoten uit de kopgroep. 'Het doel is om het podium te halen met Juan (Ayuso, red.), hij voelde zich goed vandaag. Daarom wilde ik het van ver proberen, om de druk op Astana en andere teams op te voeren. Ik voelde me goed, en het team deed het perfect', aldus Almeida in gesprek met Eurosport.

De Portugees kampioen was lovend over zijn team, en met name Marc Soler. 'Marc deed het geweldig, hij heeft me veel geholpen. Hij hield nog iets over, want hij moest Ayuso ook nog helpen. Hij is onze prioriteit, hij staat op het podium. Als team deden we het fantastisch vandaag.' Almeida finishte uiteindelijk met de rest van de klassementsmannen als tiende, op dertien seconden van winnaar Remco Evenepoel.

'Ik moest de hele dag vol gas'

De aanval van Almeida lokte Lopez uit zijn hok, die zijn team liet werken en uiteindelijk zelf ook aanviel. De voorsprong liep daardoor nooit verder op dan een minuut. 'De laatste honderd kilometer ben ik constant vol gas gegaan. Het was een hele zware dag, hopelijk ben ik morgen weer goed,' sluit de Portugees af. Almeida staat zesde in het algemeen klassement, op 7.14 minuten van leider Evenepoel, en twee minuten van het podium.

Vrijdag staat er een dag voor de vluchters op het programma, waarna de renners zaterdag nog een keer goed aan de bak moeten. De twintigste etappe gaat naar Puerto de Navacerrada, een rit met 4000 hoogtemeters. De top van de laatste klim ligt op zeven kilometer van de meet.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws