Ayuso weerstaat López in strijd om podium: 'Hij heeft me echt uitgeput' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso weerstaat López in strijd om podium: 'Hij heeft me echt uitgeput'

Ayuso weerstaat López in strijd om podium: 'Hij heeft me echt uitgeput'

Juan Ayuso verdedigde zijn podiumplek met succes in de achttiende etappe van de Vuelta a España, al ging het niet vanzelf. De 19-jarige Spanjaard werd namelijk stevig onder druk gezet door Miguel Ángel López.

‘Miguel Ángel heeft me echt uitgeput; hij zette heel veel druk op mij. Ik ben blij dat ik zijn wiel kon houden en geen tijd op hem verloor’, vertelt Ayuso na afloop aan Sander Kleikers van Discovery+. In het algemeen klassement is het verschil tussen Ayuso en López dus nog steeds 42 seconden.

De ploeg van Ayuso – UAE Team Emirates – reed een aanvallende etappe met João Almeida. De Portugees trok vroeg in de etappe ten aanval en zette daarmee onder andere Movistar en Astana stevig onder druk. ‘We wilden João (Almeida, red.) een kans geven om op te schuiven in het algemeen klassement. Het hielp ook mij omdat andere ploegen moesten werken. Ik denk dat het een goede dag voor ons was.’

Ayuso: 'Laat zien hoeveel klasse hij heeft'

Op de slotklim bleek Evenepoel de beste. ‘Ik denk dat Evenepoel de sterkste renner is. Als er niks geks gebeurt, dan wint hij de wedstrijd. Vanaf nu ga ik vooral mijn podiumplek verdedigen’, aldus Ayuso, die besluit met mooie woorden voor zijn landgenoot Carlos Rodríguez, die vroeg in de etappe hard ten val kwam, en daar de nodige verwondingen aan over hield. ‘Dat hij de etappe kon uitrijden – na zo’n val – en nog dichtbij ons kon blijven, laat zien hoeveel klasse hij heeft.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws