Gesink mist ritzege, wel Prijs voor de Strijdlust: 'De finish lag net iets te ver...' Wielrennen
Wielrennen

Gesink mist ritzege, wel Prijs voor de Strijdlust: 'De finish lag net iets te ver...'

Gesink mist ritzege, wel Prijs voor de Strijdlust: 'De finish lag net iets te ver...'

Robert Gesink leek lang op weg om na 2016 een tweede bergrit in de Vuelta a España te winnen. In de laatste honderden meters werd hij echter bijgehaald en gepasseerd door Remco Evenepoel en Enric Mas. ‘Het was een geweldige koers, tot de laatste 200 meter’.

‘Het was een heel zware dag. Aan het begin duurde het even voor de kopgroep weg was. Ik sprong met Sergio Higuita mee, was blij dat ik over de bergen kwam en kon overleven met de besten. Op de laatste klim zat ik met al die kleine klimmertjes, zij zijn zo explosief. Daarom ging ik vroeg aan. Ik pakte Elie Gesbert en kon hem lossen. Alles ging daarna goed, maar de finish lag net iets te ver…’, baalt de renner van Jumbo-Visma in gesprek met Discovery+.

Gesink maakte in de etappe deel uit van een enorme ontsnapping van ruim veertig renners. Ook zijn ploeggenoten Sam Oomen en Mike Teunissen waren mee. Een knappe prestatie, nadat hun kopman Primoz Roglic door een val in de zestiende etappe uit de Vuelta moest stappen. ‘Gisteren was het heel lastig met Primož die niet kon starten. We waren hier om weer te winnen met hem. Het kostte mij wel 24 uur om te resetten. Maar vandaag ging het goed. Ik ben blij dat ik dit kon laten zien, maar was iets blijer geweest als ik ook kon winnen.’

Er volgen in de Vuelta nog twee lastige etappes, gaat Gesink het nog een keer proberen? ‘Ik moet misschien even herstellen hiervan. De laatste bergetappes zijn altijd super zwaar, maar ik ga eerst even rusten’, besluit Gesink. Een opvallend moment tijdens het interview was Mas die zich verontschuldigde bij Gesink. De renner van Movistar liet in zijn reactie al weten het spijtig vinden voor de Nederlander, die wel de Prijs voor de Strijdlust kreeg toegewezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws