Alpecin-Deceuninck voegt nieuw Nederlands talent (zowel op de weg als in cross) toe aan aan selectie Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck voegt nieuw Nederlands talent (zowel op de weg als in cross) toe aan aan selectie

Alpecin-Deceuninck voegt nieuw Nederlands talent (zowel op de weg als in cross) toe aan aan selectie

De talentvolle Nederlander Senna Remijn koerst vanaf 1 september voor Alpecin-Deceuninck, zo maakt die ploeg bekend. Remijn, die komend weekeinde ook actief is op het WK veldrijden in Tábor, wil zich blijven richten op de combi veldrijden-wegwielrennen.

'Ik zou graag de disciplines blijven doen in de nabije toekomst', laat de 18-jarige Remijn, Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren, weten bij de aankondiging van zijn transfer. 'Die kans krijg ik dan ook bij Alpecin-Deceuninck. Ik ben erg dankbaar voor deze kans en ben ervan overtuigd dat deze ploeg me in de toekomst kan helpen bij het ontdekken van mijn kwaliteiten, zowel op de weg als in het veld.'

Remijn podiumkandidaat op WK veldrijden

Remijn gaat zondag van start als één van de favorieten op het WK veldrijden voor junioren. Hij eindigde afgelopen zondag nog als tweede bij de afsluitende Wereldbeker in Hoogerheide. Met onder meer de Fransman Aubin Sparfel en Italiaan Stefano Viezzi, die alle Wereldbekers samen wonnen, is de concurrentie echter niet mild.

De Nederlander voegt zich op 1 september bij de beloftenploeg van Alpecin-Deceuninck, zo laten ploeg en renner weten via social media. Op de weg won hij afgelopen jaar onder meer een rit in de Vredeskoers, terwijl hij elfde werd op het WK in Glasgow.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws