Alpecin-Fenix-aanwinst Dillier: 'Heb slapeloze nachten gehad door contractonzekerheid' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Fenix-aanwinst Dillier: 'Heb slapeloze nachten gehad door contractonzekerheid'

Alpecin-Fenix-aanwinst Dillier: 'Heb slapeloze nachten gehad door contractonzekerheid'

Ook als je in 2018 nog tweede bent geworden in Parijs-Roubaix, was je dit knotsgekke jaar nog niet zeker van een contract voor komend seizoen. Silvan Dillier ondervond het ten lijve. De Zwitser werd uiteindelijk opgevist door het Alpecin-Fenix van Mathieu van der Poel, maar verkeerde lang in onzekerheid.

De bonkige klassiekerspecialist wilde liever niet bij AG2R blijven, zo geeft hij toe in gesprek met Cyclingnews. 'We hebben wel even gepraat, maar ik was toe aan een nieuwe omgeving', zo luidt het. 'In juli en augustus had ik niet echt interesse om te blijven. Het leek erop dat ik gemakkelijk aan een nieuw team zou komen, maar dat viel vies tegen. Het was mentaal en fysiek zwaar.'

'Plots stond ik aan het eind van het seizoen met lege handen'

Silvan Dillier

'Sponsors die in zouden stappen deden dat niet en plots stond ik aan het einde van het seizoen met lege handen', vervolgt Dillier. 'Er zijn veel nachten geweest waarin ik wakker werd uit onzekerheid en vervolgens niet meer kon slapen. Maar ik kon niets anders doen dan mijn manager vertrouwen.' Uiteindelijk was het dus Alpecin-Fenix dat hem uit de brand hielp, en Van der Poel die er op deze manier een ontzettend ervaren knecht bijheeft. 'Ik wil deel uitmaken van deze topploeg tijdens de klassiekers', zei Dillier bij zijn presentatie.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws