Arensman beste Nederlander in Vuelta: 'Ik vertoon minder verval dan andere renners' Wielrennen
Wielrennen

Arensman beste Nederlander in Vuelta: 'Ik vertoon minder verval dan andere renners'

Arensman beste Nederlander in Vuelta: 'Ik vertoon minder verval dan andere renners'

Thymen Arensman bewees afgelopen Vuelta dat hij zich tot de beste klassementsrenners mag rekenen. Met een overwinning in de koninginnenrit en een zesde plaats in het eindklassement, is de 22-jarige Arensman enorm tevreden gestemd: 'Dit had ik vooraf niet durven dromen.'

'Dit was de eerste grote ronde waarin ik startte en ook echt voor een klassement wilde gaan', begint Arensman zijn terugblik op de Ronde van Spanje in een interview met NOS. 'Als ik daarbij de koninginnenrit weet te winnen, denk ik dat het een geslaagde Vuelta is voor mij en de ploeg', gaat hij verder.

Voor de meeste renners kon de slotrit in Madrid gezien worden als een promenade. Voor Arensman was het echter nog wel even spannend. Arensman begon de slotdag met één seconde voorsprong op Carlos Rodríguez. 'We waren als ploeg voorbereid op de bonificatiesprint', aldus Arensman. 'We wisten natuurlijk niet wat INEOS nog ging doen.'

De aanval van INEOS richting de bonificatiesprint werd gepareerd door Arensmans ploeggenoten. 'Ze hadden een goed plan en het werd nog even spannend. Gelukkig heb ik hele goede teamgenoten die Rodríguez opvingen en kon ik zesde worden. Daar bedank ik ze graag voor', lacht Arensman, die tevens als vierde finishte in het jongerenklassement.

Een ware ontdekkingsreis

Arensman stelde eerder dat deze Vuelta voor hem een ontdekkingsreis zou gaan worden. Op de vraag wat hij nu precies ontdekt heeft, antwoordt hij: 'Dat ik blijkbaar goed genoeg ben om zesde te worden in het klassement en de koninginnenrit kan winnen. Ook weet ik nu dat ik in de tweede en derde week minder verslechter dan andere renners. Misschien is dat de kracht voor de toekomst', spreekt hij hoopvol uit.

Op de vraag of Arensman het gevoel heeft sterker dan ooit te zijn, antwoordt de Pelikaan van Deil bevestigend. 'Maar dat is denk ik een logische ontwikkeling als je ouder wordt. Ik ben nu 22, dus ik denk dat ik nog wel een aantal jaren heb om sterker te worden. Maar dat is logisch', herhaalt hij.

Arensman looft Evenepoel, kijkt zelf niet te ver vooruit

Arensman spreekt vol lof over winnaar en generatiegenoot Evenepoel. 'Een enorm groot talent. Ik heb hem een paar keer gesproken in het peloton en het is echt een super aardige gast. Ik ben hartstikke blij voor hem dat hij hier weet te winnen', aldus de sympathieke Arensman.

Zich uitspreken over of hij in de toekomst mogelijk tot dezelfde dingen in staat is als Evenepoel, durft Arensman nog niet. 'Dat is helemaal afhankelijk van mijn ontwikkeling. Blijkbaar ben ik nu goed genoeg voor een zesde plek, maar dit kan ook mijn hoogtepunt al zijn. Ik heb geen flauw idee en kan de toekomst niet voorspellen. Ik blijf gewoon elk jaar mijn best doen en dan zie ik wel wat er in zit', is hij realistisch.

Tot slot wordt Arensman gevraagd naar zijn planning de komende maanden en zijn transfer naar INEOS. 'Eerst eens lekker met mijn vriendin naar Parijs', luidt het antwoordt. 'Daarna rustig opbouwen richting Lombardije. Dat wordt denk ik mijn laatste koers. Dan kijk ik daarna wat het plan wordt voor volgend jaar en hoe ik mezelf weer kan verbeteren', sluit hij af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws