Jumbo-Visma kijkt terug op intense Vuelta: 'We zitten met gemengde gevoelens' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma kijkt terug op intense Vuelta: 'We zitten met gemengde gevoelens'

Jumbo-Visma kijkt terug op intense Vuelta: 'We zitten met gemengde gevoelens'

Jumbo-Visma had zich de slotweek van de Vuelta waarschijnlijk iets anders voorgesteld. Het uitvallen van Primoz Roglic zorgde ervoor dat er de laatste dagen een andere koers gevaren diende te worden. 'Maar de jongens hebben klasse getoond in het verwerken van de teleurstelling', aldus ploegleider Grischa Niermann.

Op de ploegwebsite blikt Niermann terug op de voorbije Ronde van Spanje, die in Utrecht werd begonnen met een overwinning in de ploegentijdrit. 'Hier moeten we wel bij blijven stilstaan. En ook bij de etappezege van Primoz en het feit dat we vier dagen lang met vier verschillende renners het rood konden dragen', aldus de 46-jarige Duitser.

'Het gevoel wat het allemaal had kunnen zijn als Primoz niet was uitgevallen, overheerst een beetje. We waren hier met één doel: voor de vierde keer op rij de rode trui winnen met Primoz. Hopelijk kunnen we met het gevoel naar huis dat we, ondanks het wegvallen van het grote doel, wel successen hebben geboekt', gaat Niermann verder.

Niermann had snode plannen graag uitgevoerd in slotweek

Niermann vindt het lastig om in te schatten wat er allemaal mogelijk was geweest voor Roglic. 'Ik denk dat we als ploeg hebben laten zien dat we er echt nog wat van wilden maken in de laatste week. Primoz liet dat ook zien op de dag van de val. Er waren nog kansen om er alles aan te doen de rode trui te pakken. We zullen nooit weten of het was gelukt.'

Over de prestatie van Remco Evenepoel spreekt Niermann met lof. 'Hij heeft laten zien dat hij heel sterk was en hij verdient absoluut onze felicitaties. Toch had ik graag willen zien hoe deze ploeg, met een sterke Primoz, met onze plannen aan de slag was gegaan.'

Na het uitvallen van Roglic konden de overige Jumbo-renners vrijuit voor eigen kans gaan. Dit resulteerde onder andere in een knappe derde plaats van Robert Gesink in rit achttien, waar hij vlak voor de meet werd gepasseerd door een aanstormende Evenepoel. In de slotrit in Madrid wist Mike Teunissen nog naar een vierde plaats te sprinten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws