Arensman springt na late aanval naar zesde plaats in klassement: 'Voelde dat ik nog iets over had' Wielrennen
Wielrennen

Arensman springt na late aanval naar zesde plaats in klassement: 'Voelde dat ik nog iets over had'

Arensman springt na late aanval naar zesde plaats in klassement: 'Voelde dat ik nog iets over had'

Thymen Arensman is er dankzij een tweede plaats in de daguitslag van de twintigste etappe van de Vuelta a España in geslaagd nog een plaatsje op te schuiven in het algemeen klassement. De Nederlander reed in de slotkilometers weg van de groep der favorieten en sprong nog nipt over Carlos Rodríguez naar de zesde plaats in wat zonder ongelukken in de laatste etappe de einduitslag van deze Vuelta wordt.

Arensman heeft in de twintigste etappe nog maar eens blijk gegeven van zijn stijgende vormcurve in deze Vuelta. Waar de renner van Team DSM na de tijdrit op dag tien nog op de twaalfde plaats in het algemeen klassement stond, bezet hij, na een uitstekende slotweek, met nog één etappe te gaan de zesde plaats in het algemeen klassement.

Bij aanvang van de twintigste etappe stond Arensman nog zevende in het algemeen klassement, met een achterstand van 55 seconden op João Almeida en 1.20 minuten op Carlos Rodríguez. 'We wisten dat het nog een heel zware dag zou worden, maar het hele team was erop voorbereid. We hebben in het begin van de etappe ervoor gezorgd dat er geen gevaarlijke vlucht wegreed', zo doet Arensman zijn verhaal op de ploegsite van Team DSM.

Arensman kreeg boost toen hij Mas en Evenepoel als enige kon volgen

'Op de eerste beklimming ging het al heel hard, maar ik voelde me goed en was nog niet aan het afzien. We wisten dat het op de voorlaatste klim zou ontploffen. Toen Enric Mas aanging en Remco Evenepoel volgde, was ik de enige die snel zijn wagonnetje kon aanpikken bij hun twee. Dat gaf me een heel goed gevoel.'

Toen op de slotklim, de Puerto de Cotos, Rodríguez er vrij snel af moest, besefte Arensman dat hij nog een plaatsje kon opschuiven in het klassement. 'Ik vroeg aan de ploegleider wat het verschil was toen we op het plateau boven op de Puerto de Cotos kwamen. Ik had het gevoel dat ik nog iets over had en toen het iets zwaarder werd versnelde ik. Ik heb dan vier kilometer volle gas gereden, wat genoeg bleek om nog over Rodríguez te springen in het algemeen klassement. Zesde worden in de einduitslag is een heel mooie prestatie', aldus de fiere Nederlander.

De voorsprong van Arensman, die volgend jaar naar het INEOS Grenadiers van Rodríguez trekt, op de Spanjaard is slechts één seconde. In principe gebeurt er in de slotetappe niets meer voor het klassement, maar met de krappe voorsprong wordt het voor de etappewinnaar van de vijftiende etappe van deze Vuelta toch uitkijken dat er nergens meer een gaatje valt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws