Arensman maakt in veldrit Baal debuut voor INEOS Grenadiers: 'Damn, het is zo anders' Wielrennen
Wielrennen

Arensman maakt in veldrit Baal debuut voor INEOS Grenadiers: 'Damn, het is zo anders'

Arensman maakt in veldrit Baal debuut voor INEOS Grenadiers: 'Damn, het is zo anders'

INEOS Grenadiers trok zondag met twee renners naar Baal. Naast wereldkampioen Tom Pidcock, die door een val in de laatste ronde de zege verloor, deed namelijk ook Thymen Arensman mee.

De Nederlander komt vanaf 1 januari uit voor de Britse miljoenenformatie en maakte dus direct zijn debuut voor die ploeg. Uiteindelijk werd de etappewinnaar van de Vuelta, die overkwam van Team DSM, als 24e in de uitslag gezet.

'Ik heb mijzelf wel vermaakt, ik zie het als een goede training op het wegseizoen', laat Arensman weten via social media. 'Maar damn, het veldrijden is zo anders dan het koersen op de weg. Daar was ik niet meer aan gewend', lacht de klimmer.

Arensman stond te boek als een talentvolle crosser. Zo won hij in 2018 de Koppenbergcross bij de beloften, terwijl hij als junior al Nederlands kampioen in het veld was. Dinsdag doet hij ook mee in Herentals.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws