🎥 Iserbyt maakt optimaal gebruik van ferme misser wereldkampioen Pidcock in Baal Veldrijden
Veldrijden

🎥 Iserbyt maakt optimaal gebruik van ferme misser wereldkampioen Pidcock in Baal

🎥 Iserbyt maakt optimaal gebruik van ferme misser wereldkampioen Pidcock in Baal

Eli Iserbyt heeft de Nieuwjaarscross in Baal weten te winnen. De Belg maakte handig gebruik van een misser van Tom Pidcock, die hard viel en totaal kapot over de meet kwam.

Na een indrukwekkende solozege van Fem van Empel bij de dames mochten de mannen - met ook Thymen Arensman, die zijn debuut maakte voor INEOS Grenadiers - twee minuutjes later dan gepland beginnen aan hun eerste veldrit van het kalenderjaar 2023. Europees kampioen Michael Vanthourenhout dook als eerste het veld in, terwijl Thibau Nys ook niet ver weg was in de cross van zijn vader. Nederlands kampioen Lars van der Haar kende wel wat meer moeite in de eerste ronde, wat niet direct gunstig was voor zijn positie in de X2O-rangschikking.

Vanthourenhout besloot niet te wachten en nam Iserbyt en wereldkampioen Pidcock mee in zijn spoor. Quinten Hermans leidde in zijn nieuwe tricot van Alpecin-Deceuninck de achtervolging op dit drietal, met een resem Baloise Trek Lions-pionnen in zijn wiel.

Pidcock zet Vanthourenhout en Iserbyt onder druk

Het duo van Pauwels Sauzen-Bingoal trok ferm door, maar liep op een counter van Pidcock. De Brit met de korte mouwtjes liet er bergop geen gras over groeien en kon Vanthourenhout en Iserbyt zo achter zich laten. De Belgen lieten zich niet zomaar naar de slachtbank leiden, waarbij met name Vanthourenhout lang druk kon blijven zetten. Ondertussen schoof Van der Haar in de achtergrond wel wat op, weliswaar op flinke afstand van de mannen daarvoor.

Pidcock nam dan wel wat afstand, hij verloor wel wat concentratie. Op een halve ronde tijd sprong hij verkeerd op de fiets en maakte hij een schuiver, waardoor de achtervolgers hem weer in het zicht kregen.

Een fout van Vanthourenhout zorgde ervoor dat Pidcock dan toch weer een deftige kloof wist uit te bouwen, waarmee de beslissing dan toch niet ver weg leek. Ondertussen kwam er tijdens de cross nog nieuws vanuit het kamp-Pidcock: begeleider Kurt Bogaerts gaf te kennen dat de Brit zijn wereldtitel in het veld definitief niet zal verdedigen dit jaar.

Pidcock maalde ondertussen stevig verder op zegejacht. Zijn voorsprong bleef constant rond de vijftien seconden, maar zijn hoogmoed kwam letterlijk en figuurlijk voor de val. De Brit verkeek zich op een spoor een dook het decor in, waardoor Vanthourenhout en Iserbyt terug de aansluiting vonden.

Iserbyt maakte daar handig gebruik en versnelde, terwijl Vanthourenhout zich in het wiel van Pidcock - die zich bezeerde - vastbeet. Pidcock gooide vervolgens de handdoek en zodoende kon Iserbyt voor het eerst in tijden weer eens naar de zege rijden. Pidcock kwam even later met een bebloed been over de meet, met een gezicht op onweer. De Brit moest na de finish medisch verzorgd worden.

Uitslag X2O Trofee Baal - GP Sven Nys 2023 mannen

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws