Arensman neemt afscheid bij Team DSM in Il Lombardia: medekopman met Bardet Wielrennen
Wielrennen

Arensman neemt afscheid bij Team DSM in Il Lombardia: medekopman met Bardet

Arensman neemt afscheid bij Team DSM in Il Lombardia: medekopman met Bardet

Team DSM zal met een brede selectie aan de start gaan in Il Lombardia. De Nederlandse ploeg mikt in het laatste monument van het seizoen met name op Romain Bardet en Thymen Arensman, maar heeft meer opties in de zware najaarsklassieker.

Naast Arensman en Bardet staan Marco Brenner, Mark Donovan, Chris Hamilton, Andreas Leknessund en Henri Vandenabeele aan de start in Bergamo. Team DSM-coach Pim Ligthart zegt dat het team de uitdaging aan zal gaan en de stier bij de horens zal pakken. 'We kijken uit naar het laatste monument van het seizoen Il Lombardia. Dit seizoen zal de race van Bergamo naar Como gaan met een erg zware eerste 120 kilometer en een brute laatste zestig kilometer. Dat maakt de editie van dit jaar een hele moeilijke. We gaan de race in met een ploeg die er klaar voor is. De renners zijn gemotiveerd om alles te geven in de laatste race van het jaar. We gaan proberen agressief te rijden in de finale en zullen alles geven op de wegen in Lombardije,' aldus Ligthart.

De 31-jarige Bardet kent een sterk seizoen, nadat hij in goede positie moest opgeven in de Giro d'Italia, om vervolgens zesde te worden in de Tour de France. De Fransman reed in Australië zijn laatste koers, toen hij twintigste werd in de door Remco Evenepoel gewonnen wegrit van het WK Wielrennen. Arensman zal in Lombardije zijn tweede koers rijden sinds zijn succesvolle Ronde van Spanje. De jonge Nederlander werd zesde in het eindklassement en won bovendien de vijftiende etappe naar Sierra Nevada na een machtige solo. Voor Arensman is de Ronde van Lombardije tevens zijn laatste koers in dienst van Team DSM. De 22-jarige klimmer stapt in 2023 over naar INEOS Grenadiers.

Selectie Team DSM Ronde van Lombardije 2022

Thymen Arensman
Romain Bardet
Marco Brenner
Mark Donovan
Chris Hamilton
Andreas Leknessund
Henri Vandenabeele

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws