Arensman slaat aanvallen O'Connor en Hindley af: 'Was een goede klim voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Arensman slaat aanvallen O'Connor en Hindley af: 'Was een goede klim voor mij'

Arensman slaat aanvallen O'Connor en Hindley af: 'Was een goede klim voor mij'

Na een mindere zeventiende etappe, waarin Thymen Arensman tijd moest toegeven op zijn concurrenten in het klassementen, verging het de renner van DSM in de achttiende etappe van de Vuelta a España een stuk beter. ‘Het was een goede klim voor mij.’

Arensman eindigde in de etappe knap als vijfde en behield zodoende zijn zevende plek in de algemene rangschkiing. ‘Het was weer een zware etappe’, vertelt hij in een reactie op de ploegsite. ‘Het was echt hectisch in het begin met een groot gevecht om de kopgroep. Vandaag bleef ik wat rustiger en liet ik de mannen vier renners volgen die we niet in de kopgroep wilden hebben en dat lukte de jongens. Ze deden dat geweldig.’

'O'Connor en Hindley oefenden veel druk op me uit maar ik kon hun aanvallen altijd volgen dus daar ben ik blij mee.'

Thymen Arensman

‘Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van zo'n veertig man met niemand die gevaarlijk was voor mij erin, dus dat is een groot compliment voor de jongens’, vervolgt Arensman, die de koers zag ontploffen, nadat João Almeida met een vroege aanval verschillende ploegen onder druk zette. ‘De race ontplofte met verschillende teams die echt druk zetten en probeerden de druk op te voeren. Ik denk dat ik een goede dag had en ik hou ook van een harde race, wat vandaag het geval was’, toont Arensman zich tevreden met het hoe de koers verliep.

De laatste klim, die de renners daarvoor via een andere kant opreden, was niet al te steil en regelmatig, iets wat goed past bij Arensman. ‘Het was een goede laatste klim voor mij. O'Connor en Hindley (Ben en Jai, red.) oefenden veel druk op me uit maar ik kon hun aanvallen altijd volgen dus daar ben ik blij mee. We hebben nog twee zware ritten voor de boeg voor we Madrid bereiken’, besluit Arensman.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws