🎥 Van der Poel verslaat Lampaert en wint Izegem Koerse in voorbereiding op WK Wielrennen
Wielrennen

🎥 Van der Poel verslaat Lampaert en wint Izegem Koerse in voorbereiding op WK

🎥 Van der Poel verslaat Lampaert en wint Izegem Koerse in voorbereiding op WK

Mathieu van der Poel heeft donderdag de Izegem Koers gewonnen. In de sprint was de Nederlander te machtig voor Yves Lampaert en ploeggenoot Dries de Bondt. Voor Van Der Poel is het de tweede kermiskoers op rij die hij op zijn naam schrijft, nadat hij in de Stadprijs Geraardsbergen eveneens de beste was.

De koers wordt verreden rond het dorpje Izegem in België. Er stonden achttien plaatselijke rondes van 9,7 kilometer op het programma, wat neerkomt op een totaal van 167 kilometer. De koers werd gekleurd door Alpecin-Deceuninck en Quick Step-Alpha Vinyl. Die ploegen hielden dan ook de laatste mannen over: ploeggenoten Van Der Poel en De Bondt namen het samen op tegen de winnaar van de proloog van de afgelopen Tour de France Lampaert.

Door de verhoudingen in de groep werd het een moeilijk verhaal voor Lampaert. De Bondt wist uiteindelijk Lampaert uit zijn tent te lokken met een uitval in de laatste kilometer. Nadat Lampaert het vuile werk had opgeknapt was de eindsprint een prooi voor de Nederlander. Lampaert ging vroeg en hard aan, maar Van Der Poel sprong uit het wiel en kwam als eerste over de meet. Lampaert werd wel tweede, voor een juichende De Bondt die het peloton net voorbleef.

Kermiskoersen voorbereiding Van Der Poel op WK

Voor Van Der Poel zijn de kermiskoersen een atypische voorbereiding op het WK in Wollongong, Australië. Na een teleurstellende Tour de France moest de winnaar van de Ronde van Vlaanderen van dit jaar een rustpauze inlassen, maar keerde terug in de Druivenkoers eind augustus. In deze koers werd Van Der Poel 35e, nadat een lekke band in de finale roet in het eten gooide. De 27-jarige Nederlander wil met het rijden van kermiskoersen topfit aan de start staan van het WK. De wegrace staat op 25 september op het programma. Daarnaast zal Van Der Poel ook deelnemen aan de Mixed-Relay van 21 september.

Kijk hier de finale van de koers: 


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws