Van Aert met riante uitgangspositie in Dauphiné: 'Maar goed eindklassement lijkt me niet mogelijk' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert met riante uitgangspositie in Dauphiné: 'Maar goed eindklassement lijkt me niet mogelijk'

Van Aert met riante uitgangspositie in Dauphiné: 'Maar goed eindklassement lijkt me niet mogelijk'

Na vier dagen Dauphiné heeft Wout van Aert al een flink gat geslagen in het algemeen klassement. De Belg heeft 53 seconden voorsprong op nummer twee Mattia Cattaneo, terwijl Damiano Caruso als eerste échte klassementsrenner van een andere ploeg dan Jumbo-Visma al op 1 minuut 39 staat.

Van Aert heeft donderdag mogelijk een nieuwe kans, maar gaat er met zijn ploeg Jumbo-Visma niet alles aan doen om het tot een sprint te laten komen. 'We zouden graag een sprint willen, het is een mooie kans voor mij. Aan de andere kant: het is aan andere teams om ons te helpen, in de eerste plaats willen we de leiderstrui verdedigen', laat de Belg weten voor de start.

Van Aert: 'We zien wel hoe het in het weekend gaat'

Ook de leider van het Critérium du Dauphiné voelt de benen inmiddels. 'Ik voelde me deze ochtend best wel moe na de tijdrit van woensdag, dus ik begin de inspanningen te voelen. Maar dat is normaal.'

Van Aert staat er dus goed voor, maar heeft niet direct (uitgesproken) ambities voor het eindklassement van de Franse rittenkoers. 'Ik focus me op de komende twee dagen, en dan zien we wel hoe het in het weekend gaat. Ik sta er goed voor, maar het lijkt me niet dat een goed klassement mogelijk is.' Primoz Roglic en Jonas Vingegaard staan momenteel op plek drie en vier in het klassement, op respectievelijk 56 seconden en 1 minuut 26.

De moed zakt bij Van Aert in ieder geval nog niet in de schoenen na twee tweede plaatsen op een rij. ''Het is normaal als wielrenner dat je meer verliest dan wint, dus ik probeer er zo naar te kijken. Als je als tweede eindigt, ben je ook competitief. Ik laat daarmee zien dat ik er bij zit en dat is goed voor het vertrouwen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws