Arensman ziet Giro met drie kopmannen zitten, ploeg nog niet: 'Thymen is backup' Wielrennen
Wielrennen

Arensman ziet Giro met drie kopmannen zitten, ploeg nog niet: 'Thymen is backup'

Arensman ziet Giro met drie kopmannen zitten, ploeg nog niet: 'Thymen is backup'

Thymen Arensman rijdt dit seizoen voor de tweede keer de Giro d’Italia. Nadat hij het voorbije jaar bij Team DSM in dienst van Romain Bardet – tot die ziek uitviel – reed en op ritzeges jaagde, wil de Nederlander dit jaar voor het klassement gaan. Daarbij ziet hij een gedeeld kopmanschap tussen drie renners wel zitten. INEOS Grenadiers denkt daar voorlopig nog anders over.

De Giro begint dit jaar met een tijdrit van ruim achttien kilometer en kent daarnaast nóg twee tijdritten, waarvan één een klimtijdrit is. Het speelt in het voordeel van Arensman, die als ronderenner over een sterke tijdrit beschikt. ‘De Giro kan een mooie koers voor mij worden met veel tijdritten en een hele zware derde week’, toont Arensman zich in gesprek met Cyclingnews enthousiast over de Italiaanse grote ronde.

Naast Arensman zullen voormalig winnaar Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas ook deelnemen namens INEOS. ‘Misschien kunnen ik, G en Tao alle drie als kopman starten en daar een mooi resultaat neerzetten voor het team’, oppert een Arensman idee. Die kijk op zaken wordt vooralsnog echter niet gedeeld door INEOS. ‘Geraint wordt de kopman van de ploeg en Thymen is de back-up’, aldus ploegleider Rod Ellingworth.

'Het is gewoon een mooie tactiek.'

Thymen Arensman

Volgens Ellingworth is dat ook al gecommuniceerd naar Arensman. ‘Thymen is daar blij mee. Hij heeft een geweldige start gemaakt bij de ploeg, voelt dat hij zijn draai heeft gevonden binnen de ploeg, geniet ervan hier te zijn en respecteert de jongens. Dat is allemaal heel goed gegaan. Hij heeft een goed karakter’, strooit Ellingworth met complimenten naar Arensman.

Of INEOS nou met drie kopmannen zal starten of niet, Arensman ziet er voordelen in. ‘We hebben echt goede renners en als je met een sterk team begint, zie je vervolgens hoe de benen zijn en dan in de derde week blijft er misschien één man over en zijn de anderen ook echt sterk om hem te helpen. Het is gewoon een mooie tactiek, denk ik.’

Arensman: 'Hij is ook een renner waar ik echt tegenop kijk'

Arensman koerste al samen met Geoghegan Hart in de Ronde van Valencia. De tweede won daar een etappe, Arensman verloor de slotrit nipt van Rui Costa. Aanvankelijk zou Arensman samen met Thomas de Ronde van de Algarve rijden, maar de Welshman moest de koers laten schieten wegens ziekte. Binnenkort volgt een nieuwe kans. Ik heb nog niet met hem geracet, maar ik heb hem in december gesproken. Hij is gewoon een heel aardige vent. Hij is ook een renner waar ik echt tegenop kijk. We rijden samen Tirreno, dus hopelijk kan ik daar nog veel van hem leren.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws