Movistar brengt Oman-winnaar Jorgenson naar Omloop, Van Vleuten uithangbord bij de vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Movistar brengt Oman-winnaar Jorgenson naar Omloop, Van Vleuten uithangbord bij de vrouwen

Movistar brengt Oman-winnaar Jorgenson naar Omloop, Van Vleuten uithangbord bij de vrouwen

Movistar heeft zowel de mannen- als de vrouwenselectie voor de Omloop Het Nieuwsblad bekendgemaakt. Bij de mannen springen de namen van Iván García Cortina en Matteo Jorgenson er bovenuit. Annemiek van Vleuten is vanzelfsprekend dé grote naam bij de vrouwen.

De mannenploeg van Movistar komt doorgaans niet echt uit de verf, maar heeft met García Cortina wel een renner die op een goede dag bij de eerste tien kan rijden. De snelle Spanjaard kwam twee jaar geleden al dichtbij met een elfde plek. Jorgenson is een opvallende naam in de selectie. De talentvolle Amerikaan maakt zijn debuut in een Vlaamse kasseikoers bij de profs. Jorgenson verkeert alvast in uitstekende vorm, gezien zijn eindzege in de voorbije Ronde van Oman.

Van Vleuten is bij de vrouwenploeg het absolute uithangbord. De tweevoudig winnares van én de winnaar van de vorige editie kan onder andere op de steun rekenen van haar landgenoot Floortje Mackaij. Ook de Duitse aanwinst Liane Lippert is opgenomen in de selectie. Bij een eventuele sprint is de Deense Emma Norsgaard het speerpunt. Van Vleuten begon haar seizoen recent in de Ronde van Valencia, maar was daar bergop niet sterk genoeg om de koers te winnen. Ze eindigde in het klassement als vierde.

Selectie Movistar Omloop Het Nieuwsblad mannen 2023

Iván García Cortina
Matteo Jorgenson
Mathias Norsgaard
Lluis Mas
Imanol Erviti
Max Kanter
Iván Romeo

Selectie Movistar Omloop Het Nieuwsblad vrouwen 2023

Annemiek van Vleuten
Liane Lippert
Floortje Mackaij
Emma Norsgaard
Arlenis Sierra
Aude Biannic

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws