Arkéa Samsic mikt op WorldTour: 'Het zou een mislukking zijn als het niet lukt' Wielrennen
Wielrennen

Arkéa Samsic mikt op WorldTour: 'Het zou een mislukking zijn als het niet lukt'

Arkéa Samsic mikt op WorldTour: 'Het zou een mislukking zijn als het niet lukt'

Als het aan teammanager Emmanuel Hubert ligt, zien we zijn ploeg Arkéa Samsic in ieder geval in 2023 terug in de WorldTour. De ploegbaas is er financieel en qua manschappen flink mee bezig om dit te kunnen bewerkstelligen.

Arkéa Samsic rekent ook in 2022 weer op Warren Barguil en Nairo Quintana, terwijl Hugo Hofstetter (overgekomen van Israel Start-Up Nation) samen met Nacer Bouhanni voor de nodige punten moet zorgen in de Franse wedstrijden. 'We hebben onze ploeg gericht versterkt', doelt Hubert in gesprek met La Télégramme op onder meer Hofstetter. De enige Nederlander bij de ploeg, Bram Welten, vertrok deze winter naar Groupama-FDJ.

Hubert: 'Heb nog niet gesproken over contract Quintana en Barguil'

Hubert is op dit moment nog wat in het ongewisse over het programma van de ploeg. 'Dat is jammer, maar alles zal afhangen van de toekomst van een ploeg als Qhubeka-NextHash. Het hoort bij het spel, we wachten momenteel op een beslissing van de UCI. We verwachten die spoedig te krijgen.' Het kan ook van invloed zijn op de contracten van Quintana en Barguil, die eind 2022 aflopen. 'We hebben nog niet gesproken, maar zullen vrij vroeg een beslissing nemen.'

De WorldTour is de ambitie, zoveel is duidelijk. 'Dat heb ik nooit ontkend', zegt Hubert. 'Financieel en qua bezetting zijn we ermee bezig. De druk ligt bij ons om omhoog te gaan, maar ook bij de ploegen in de WorldTour om niet omlaag te gaan. Zodra we de kans hebben om toe te treden, zal ik er alles aan doen om het te laten gebeuren. Ook al heb ik niet alles onder controle, niet in de WorldTour komen zou een mislukking zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws