Armstrong beschuldigd van mechanische doping: 'Niet de EPO die het verschil maakte' Wielrennen
Wielrennen

Armstrong beschuldigd van mechanische doping: 'Niet de EPO die het verschil maakte'

Armstrong beschuldigd van mechanische doping: 'Niet de EPO die het verschil maakte'

Jean-Pierre Verdy, de voormalige baas van de Franse antidopingautoriteit, heeft in een interview Lance Armstrong beschuldigd van het gebruik van mechanische doping. Hij stelt op basis van gesprekken met experts dat er meer in het spel geweest moest zijn dan alleen EPO.

'Ik geloof dat Lance Armstrong een motor in zijn fiets had', vertelt Verdy in gesprek met de televisiezender Stade 2. In zijn nieuwe boek dat binnenkort uitkomt laat hij een aantal van zijn gedachtes als voormalig hoofd van de dopingbestrijding de vrije loop. 'Armstrong kreeg een speciale behandeling. Velen vertelden me dat ik niet moest proberen om legendes omver te werpen, dat ik een eenzame strijd zou voeren. Maar als die gebaseerd zijn op...', maakt Verdy zijn zin niet volledig af.

'Ik heb nog altijd de beelden van een etappe op mijn netvlies, waarin iedereen aan het afzien was en hij iedereen zomaar achterliet. Aan het einde van de rit belde ik met specialisten en zij snapten niet hoe deze prestatie mogelijk was, zelfs niet met EPO', gaat de Fransman verder. Hij vertelt er niet bij om welke etappe uit de carrière van Armstrong het gaat: 'Er zat een luchtje aan, en alle specialisten vertelden me hetzelfde: het was niet de EPO die hier het verschil maakte.'

Armstrong ontkende eerdere aantijgingen

Armstrong, na andere dopingbekentenissen geschrapt als zevenvoudig winnaar van de Tour de France, heeft nog niet op de nieuwe aantijgingen gereageerd. In het verleden ontkende hij dat Michele Ferrari hem een gemotoriseerde fiets zou hebben aangeboden. 'Absoluut niet', reageerde hij destijds. 'Ben je nieuw hier? In 1999 wist niemand dat je überhaupt een motor in een fiets kon zetten. Ben je gek?', reageerde hij verbolgen op de vraag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws