Armstrong en Hincapie zetten vraagtekens bij opgave Roglic: 'Signalen dat er iets niet klopt' Wielrennen
Wielrennen

Armstrong en Hincapie zetten vraagtekens bij opgave Roglic: 'Signalen dat er iets niet klopt'

Armstrong en Hincapie zetten vraagtekens bij opgave Roglic: 'Signalen dat er iets niet klopt'

Lance Armstrong en George Hincapie hebben hun vraagtekens gezet bij het vertrek van Primoz Roglic uit de Tour de France. Team Jumbo-Visma meldde dat de Sloveen de ronde verliet om te kunnen herstellen van zijn blessures, maar volgens de twee voormalig wielrenners is er hier meer aan de hand. In de podcast 'The Move' geven ze hun ongezouten mening.

Roglic ging zondag niet van start aangezien hij nog altijd last zou hebben van de blessures die hij opliep op dag vijf. Armstrong ziet echter een andere reden. 'De officiële mededeling vanuit de ploeg vertelde dat hij moest herstellen. Met andere woorden: hij wil zich voorbereiden op de Vuelta', zo bekritiseert hij de drievoudig winnaar van de Vuelta a España.

Ook Hincapie vindt het maar vreemd. 'Het moet een hele lastige beslissing zijn geweest. Ook al is hij geblesseerd: hij had Vingegaard nog altijd bij kunnen staan. Hij is van grote waarde van de ploeg, ze hebben hem nodig', is hij stellig. 'Naar mijn mening zijn er geen excuses, of de liefde tussen die twee moet al verdwenen zijn. Hij is een professionele wielrenner die goed betaald krijgt en zijn ploeggenoot staat in het geel...'

Hincapie maakt vergelijking met vorige Toureditie

Vorig jaar gaf Roglic er eveneens de brui aan in La Grande Boucle, daar hij ook toen ten val kwam. 'Dat snap ik nog', stelt Hincapie. 'Ook toen had hij door kunnen gaan, maar Jonas stond toen tweede en ze controleerden de race niet. Dat was een compleet ander scenario. Nu komen er nog een paar Pyreneeënritten aan. Je bent een van de beste klimmers ter wereld en gaat naar huis? Ik weet het niet hoor, maar deze beslissing staat mij totaal niet aan.'

'Ik zou geshockeerd zijn', zo doet Armstrong er nog een schepje bovenop. 'Een ploeg zal niet zeggen dat je moet vertrekken om te herstellen. We zitten natuurlijk niet in de ploegbus en in de meetings, maar ik heb het idee dat het een individuele beslissing is. Dat is niet goed. Er zijn een heleboel signalen die erop wijzen dat dit niet klopt.' Hincapie sluit zich aan bij zijn generatiegenoot. 'Daarnaast was het nog maar één dagje tot aan de rustdag', stipt de Amerikaan aan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws