Arnaud De Lie tankt vertrouwen richting Parijs-Roubaix: 'Zevende is toch ook niet slecht?' Wielrennen
Wielrennen

Arnaud De Lie tankt vertrouwen richting Parijs-Roubaix: 'Zevende is toch ook niet slecht?'

Arnaud De Lie tankt vertrouwen richting Parijs-Roubaix: 'Zevende is toch ook niet slecht?'

Arnaud De Lie liet zich maar weer eens van voren zien tijdens Dwars door Vlaanderen. De ontdekking van Lotto-Dstny wist de semi-klassieker dan wel niet te winnen, hij deed wel weer mee om de prijzen. 'Maar zevende is toch ook niet slecht?', vraagt de sprinter, die na afloop nog niet wist dat hij als zesde finishte, zich af. 'Ik ben 21 jaar, ik vind dat ik een sterke prestatie heb geleverd. En mijn ploegmaten ook. Het was echt uit het boekje.'

De Lie kijkt op de ploegsite dus met een tevreden gevoel terug op zijn koers: 'De koers begon heel vroeg en vanaf dat moment kregen we nooit meer de kans om op adem te komen. We waren attent in de heuvelzone en ik kon heel goed vooraan blijven. Toen ze versnelden op de Kanarieberg, probeerde ik te volgen, maar het lukte gewoon niet', analyseerde de Belg zijn wedstrijd.

'Zo moesten we achtervolgen, maar we raakten niet in paniek en organiseerden ons redelijk goed. Jasper (de Buyst, red.), Pascal (Eenkhoorn, red.) en Frederik (Frison, red.) hebben enorm veel werk verzet en uiteindelijk kwamen we toch heel dichtbij. Pascal ging nog een laatste keer voluit op de laatste kasseien zodat we misschien konden sprinten voor een podiumplaats. Ik was misschien iets minder sterk in vergelijking met de Omloop Het Nieuwsblad, maar ik denk dat we vandaag weer een sterke teamprestatie hebben geleverd. Op naar Parijs-Roubaix', besloot de 21-jarige Belg, die niet in de Ronde van Vlaanderen start.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws