Pineau verbreekt stilte rondom dramatisch einde B&B: 'Voor Parijs-Nice deel ik meer' Wielrennen
Wielrennen

Pineau verbreekt stilte rondom dramatisch einde B&B: 'Voor Parijs-Nice deel ik meer'

Pineau verbreekt stilte rondom dramatisch einde B&B: 'Voor Parijs-Nice deel ik meer'

Jérôme Pineau gaat voor het eerst in lange tijd in de publiciteit zijn verhaal doen over het einde van B&B Hotels. De 43-jarige Fransman was directeur van de voormalig groene formatie en laat aan L'Equipe weten binnenkort meer te vertellen over de beweegredenen achter het opdoeken van zijn ploeg.

Het was hét dramatische verhaal van eind 2022. Het ambitieuze B&B Hotels kwam financieel in drijfzand terecht en hield op te bestaan. De beoogde sponsordeal met Parijs liep vast en nadat de UCI geen licentie verstrekte voor het nieuwe seizoen, stonden alle werknemers pardoes op straat. Een aantal eerder vastgelegde renners, zoals Mark Cavendish en Cees Bol (beide richting Astana Qazaqstan Team), konden elders onderdak vinden, maar voor bijvoorbeeld Pierre Rolland hield het sprookje op. Hij moest noodgedwongen een seizoen eerder stoppen.

Pineau komt met zijn verhaal

Pineau treedt nu dus snel in openbaring over hoe hij de afgelopen maanden heeft beleefd. 'Het is nu nog te vroeg, maar ik zal het zeker doen. De bedoeling is dat ik over een aantal weken zal spreken. Ik hoop het te doen voor de start van Parijs-Nice. Er zijn wat dingen die ik moet herstellen.'

Ondertussen kwam de opheffing van de ploeg, medegedeeld in een videoconferentie, als een schok voor Alexis Gourgeard. De Franse renner heeft een stapje terug gedaan naar de amateurs en vertelt bij L'Equipe ook over zijn financiële situatie. 'Ik heb een paar jaar geleden geïnvesteerd. Er zijn normaal elke maand betalingen, maar dat wordt lastiger als je geen baan hebt. De kerstperiode was moeilijk, mede ook omdat bepaalde kosten niet werden vergoed.' Volgens de gekozen advocaat die de renners verdedigt, Romuald Palao, zijn de nog uit te betalen salarissen uit 2022 nu gereguleerd en kunnen renners met contract zelfs een vergoeding eisen. Feit blijft dat deze zaak nog verre van afgesloten is voor alle directe betrokkenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws