Zeeman lovend over optreden van 21-jarige Gloag in Romandië: 'Een toekomstig klassementsrenner voor ons' Wielrennen
Wielrennen

Zeeman lovend over optreden van 21-jarige Gloag in Romandië: 'Een toekomstig klassementsrenner voor ons'

Zeeman lovend over optreden van 21-jarige Gloag in Romandië: 'Een toekomstig klassementsrenner voor ons'

De Ronde van Romandië was voor succesformatie Jumbo-Visma in principe een wedstrijd om snel te vergeten. Er werden immers weinig ereplaatsen bijeen gefietst en tot overmaat van ramp zag de Nederlandse ploeg Tobias Foss en Robert Gesink, twee steunpilaren voor Primoz Roglic in de aankomende Giro d'Italia, als gevolg van ziekteverschijnselen uitvallen. Het was enkel de 21-jarige Thomas Gloag die de meubelen nog enigszins wist te redden voor de geelzwarten, tot grote tevredenheid van ploegleieder Merijn Zeeman.

Gloag rijdt pas sinds augustus 2022 voor Jumbo-Visma, maar liet zich in verschillende koersen al veelvuldig van voren zien. Zo werd hij eind vorig jaar twaalfde in de Gran Piemonte en finishte hij als zesde in de meest recente Ronde van Valencia. In de door Adam Yates gewonnen Ronde van Romandië finishte de oud-Trinity Racing-coureur als elfde in het eindklassement, op ruim twee minuten van de gevierde Brit. In de slotetappe baarde Gloag zelfs opzien, daar hij als hooggeplaatste renner mee wilde sluipen in de vroege vlucht. 'Het was niet helemaal de bedoeling om in de kopgroep te komen, maar ik heb er wel van genoten', zo laat Gloag optekenen op de ploegsite van zijn broodheer. 'We kregen helaas niet al te veel ruimte.'

'Ik denk dat hij de afgelopen week zijn potentie absoluut heeft laten zien', is ploegleider Zeeman lovend over Gloag 

In de koninginnenrit naar skioord Thyon 2000 eindigde Gloag als tiende. 'Dat was een hele mooie prestatie. Ik heb deze koers heel veel geleerd van mijn oudere teamgenoten en neem deze ervaringen mee naar de volgende races', aldus een optimistisch gestemde Gloag.

Ook Jumbo-Visma-ploegleider Zeeman is enorm te spreken over de neergezette resultaten van zijn poulain. 'Tom heeft een heel goede week gedraaid. Hij wordt elfde in het eindklassement en heeft in een loodzware bergetappe laten zien dat hij een talentvolle klimmer is. We zien in Tom een toekomstig klassementsrenner voor onze ploeg. Ik denk dat hij de afgelopen week zijn potentie absoluut heeft laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws