Asgreen start na coronabesmetting niet in Provence, ook Moscon stelt seizoenstart uit Wielrennen
Wielrennen

Asgreen start na coronabesmetting niet in Provence, ook Moscon stelt seizoenstart uit

Asgreen start na coronabesmetting niet in Provence, ook Moscon stelt seizoenstart uit

Kasper Asgreen wilde 10 februari het seizoen starten in de Tour de la Provence, maar moet dat na een positieve coronabesmetting nog even uitstellen. Gianni Moscon zou 16 februari aan de start staan in de Ronde van Algarve, maar stelt zijn seizoenstart ook nog even uit. De Italiaan dacht corona onder de leden te hebben, wat uiteindelijke een goede bronchitis bleek.

Asgreen stond samen met Julian Alaphilippe, Davide Ballerini, Ilian Van Wilder, Dries Devenyns, Pieter Serry en Louis Vervaeke opgesteld in de vierdaagse Tour de la Provence. Met het wegvallen van Asgreen, besluit de ploeg geen vervanger op te roepen en met zes renners aan de start te staan. Asgreen maakte vorig seizoen indruk, door in het voorjaar eerst de E3 Saxo Bank Classic op zijn naam te schrijven en een week later toe te slaan in de Ronde van Vlaanderen. Daar klopte de Deen Mathieu van der Poel in een sprint à deux.

De 27-jarige Moscon stond namens INEOS Grenadiers opgesteld om in de Ronde van Algarve vijf dagen door Portugal te rijden. Trainer Giuseppe Martinelli maakte bij La Gazzetta dello Sport echter bekend dat de Italiaan met bronchitis kampte. Daarmee is zijn trainingsperiode later op gang gekomen en laat hij ook het Belgische openingsweekend aan zich voorbij gaan. Toch staat hij vermoedelijk eind februari aan de start in de Faun-Ardèche Classic (26 februari) en de Drome Classic (27 februari), tegelijk met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Een andere mogelijkheid is de Trofeo Laigueglia in eigen land, op 2 maart.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws