Astana-Premier Tech met Fuglsang en Lutsenko voor ritzeges, Aranburu de sprinter Wielrennen
Wielrennen

Astana-Premier Tech met Fuglsang en Lutsenko voor ritzeges, Aranburu de sprinter

Astana-Premier Tech met Fuglsang en Lutsenko voor ritzeges, Aranburu de sprinter

Astana-Premier Tech gaat zonder klassementsambities van start in de Tour de France. De ploeg focust zich op etappezeges met sterke renners als Jakob Fuglsang, Ion Izagirre en Alexey lutsenko, die voornamelijk in de punch- en bergetappes om de winst mee willen doen.

Waar Astana-Premier Tech in de Giro d'Italia nog gericht was op een klassement met Aleksandr Vlasov, is dat nu juist niet het geval. Met Lutsenko heeft de Kazachs-Canadese ploeg de nummer twee van het Critérium du Dauphiné in de ploeg, terwijl Fuglsang een derde plek bemachtigde in de Ronde van Zwitserland. Toch gaan de renners voor etappezeges in deze Tour de France: 'We gaan ons vooral richten op de punchaankomsten en bergetappes, maar ook de twee tijdritten', vertelt performance manager Dmitriy Fofonov op de ploegsite.

Fuglsang geeft aan de Tour vooral te gebruiken ter voorbereiding op de Olympische Spelen: 'Ik voel me goed, maar deze Tour staat in het teken van honderd procent in vorm komen voor Tokio. Daarom focus ik me niet op een klassement, maar op ritzeges.' Ook Lutsenko werkt toe naar topvorm tijdens de Olympische Spelen. 'Het zou geweldig zijn om mijn etappezege van vorig jaar te herhalen en vervolgens mijn topvorm te bereiken voor de Spelen.'

Alex Aranburu is in de Tour de sprinter van dienst. Dat zal doorgaans vooral bij de lastige aankomsten zijn, maar misschien smijt de Spanjaard zich er ook wel tussen in de vele massasprints. 'Ik ben blij en trots dat ik mijn eerste Tour rijd. Iedere atleet droomt daarvan. Het zou geweldig zijn om een etappe te winnen, maar ik bekijk het dag voor dag. Er doen veel sterke renners mee, maar ik ga wel alles geven om een goed resultaat te halen. Daarnaast wil ik graag mijn eerste Tour uitrijden.'

Selectie Astana-Premier Tech Tour de France 2021

Alex Aranburu
Stefan de Bod
Omar Fraile
Jakob Fuglsang
Dmitriy Gruzdev
Hugo Houle
Ion Izagirre
Alexey Lutsenko

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws