Astana Qazaqstan Team kondigt dan eindelijk komst Mark Cavendish aan Wielrennen
Wielrennen

Astana Qazaqstan Team kondigt dan eindelijk komst Mark Cavendish aan

Astana Qazaqstan Team kondigt dan eindelijk komst Mark Cavendish aan

Het heeft even geduurd, maar de transfer van Mark Cavendish naar Astana Qazaqstan Team is dan eindelijk rond. De ploeg uit Kazachstan maakte de komst van de Britse coureur dinsdag op ludieke wijze bekend.

Cavendish leek lange tijd voor het nieuwe project van B&B Hotels en Jerome Pineau te kiezen, maar bevond zich plots in een benarde positie nadat die ploeg de financiering niet rondkreeg. Enkele ploegen reikten hun hand uit naar de Britse sprinter, die komende zomer de man met de meeste overwinningen in Touretappes kan worden. Astana Qazaqstan Team en manager Alexandre Vinokourov bleken, met behulp van fietssponsor Willier, het beste pakket aan te bieden.

'Ik ben heel blij met deze overstap', laat Cavendish weten. 'Alexandre is een kampioen op en naast de fiets, dus ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van zijn succesvolle ploeg. Het wordt onze ambitie om succesvol te zijn op het hoogste niveau.'

Cavendish moest weg bij Quick Step

'Hij is misschien 35 of 36 (37, red.) jaar oud, maar wat echt telt, is zijn motivatie. Ikzelf won olympisch goud toen ik bijna veertig jaar oud was', vertelde Vinokourov over zijn wens om Cavendish binnen te halen. Tot op heden richtte het team zich altijd op het rondewerk, dus Cavendish zou de eerste grote sprinter worden in de blauwe tenues van de ploeg.

De Britse kampioen vertrok deze winter bij het Quick Step van Patrick Lefevere, nadat hij voor dat team afgelopen zomer niet naar de Tour de France mocht en met Tim Merlier een vervanger in zijn plaats kreeg. De Belgische formatie gaf de voorkeur aan Fabio Jakobsen, waar Cavendish niet altijd even blij mee was in zijn laatste jaar bij Lefevere en de zijnen.

Volgens de geruchtenstroom is de komst van Cees Bol naar Astana Qazaqstan Team als lead-out van Cavendish ook zo goed als rond, maar tot op heden maakte de formatie daar nog niets over bekend. Bol zit net als Cavendish bij het management van SEG Racing. De Noord-Hollander tekende in eerste instantie ook bij de B&B-ploeg van Pineau, maar moest dus eveneens op zoek naar een nieuwe werkgever na het klappen van dat project.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws